VIDEO | 152 de noi cazuri de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Alte 152 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică la ATI, în acest moment, sunt internați 162 de pacienți.

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 19.669 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.800 au fost declarate vindecate și externate. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 459.405 de teste.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat în sistem integrat 55 de misiuni, pe raza județului Maramureș,  în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 86 de efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare. Au fost verificați peste 1800 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost depistate, identificate și sancționate contravențional trei persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu și care nu au deținut declarație pe propria răspundere.Acestea au fost introduse în carantina instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. S-au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare de 3000 lei.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 177 maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș  atrage atenția persoanelor aflate în izolare la domiciliu să respecte măsura prevăzută în legislație. Structurile de ordine publică și siguranță, dar și instituțiile abilitate dețin datele persoanelor aflate în izolare la domiciliu, dar și locația declarată. Nerespectarea măsurii stabilite atrage sancțiuni contravenționale, dar și carantinarea instituționalizată cu plata cheltuielilor aferente. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.