150 kg de cocaină la Săpânţa

150 kg de cocaină la Săpânţa

150 de kilograme de droguri au fost descoperite de poliţiştii maramureşeni la Săpânţa. Drogurile de mare risc erau ascunse într-o hală de prelucrare a lemnului, administrate de un cetăţean italian. Acesta nu a fost reţinut de poliţiştii DIICOT la această dată. Acţiunea în forţă a poliţiştilor de la Crima Organizată a avut loc atât pe parcursul zilei de 29 martie, cât şi în 30 martie dimineaţă. În tot acest timp, oamenii legii au efectuat percheziţii succesive în imobilul respectiv. Cetăţenii italieni sunt numeroşi în Sighetul Marmaţiei şi fiecare are diverse afaceri. Cu ocazia evenimentelor prezentate la TVSIGHET un alt cetăţean Italian pe nume Rolando Carradori, patron de club s a prezentat pentru a face precizarea că nu are nicio legătură cu evenimentele. Acesta declara că nu are nicio legătură cu hala la care au avut loc descinderile şi că el este doar proprietar de club şi nu are absolut nicio legătură cu evenimentele în desfăşurare prezentate. Rolando Carradori patronul clubului pe care îl administrează precizează că clubul îşi desfăşoară în continuare evenimente programate fără niciun fel de probleme.

Întreaga acţiune a fost coordonata de Structura Centrală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în colaborare cu Serviciile de Combatere a Crimei Organizate Maramureş şi Cluj. 
Surse din rândul anchetatorilor au precizat că transportul de cocaină a fost supravegheat de oamenii legii timp de trei zile. Se pare că drogurile au intrat în ţara pe filiera Turcia-Bulgaria-Constanta şi a ajuns în Maramureş marţi, 29 martie. Maşina a fost interceptată la graniţă, însă ofiţerii DIICOT şi poliţişti clujeni şi maramureşeni de la Combaterea Crimei Organizate au urmărit transportul pentru vedea destinaţia. 
 
Potrivit unui comunicat DIICOT,   doi bărbaţi,  Anghel Romeo Sebastian, zis Sorin, în vârstă de 30 de ani, şi Alvarez Moreno Ibon,   de 36 de ani, cetăţean spaniol, care fac parte dintr-un grup infracţional organizat transnaţional de traficanţi de droguri,  intenţionau să introducă în România, prin portul Constanţa, cantitatea de aproximativ 500 kilograme cocaină,   disimulata în mărfuri expediate în containere. Destinaţia drogurilor era Olanda, însă pentru că marfa să poată fi livrata, cei doi au găsit o firmă din Săpânţa cu obiect de activitate fabricare şi import-export de mobilier pe care să o folosească drept paravan pentru a efectua transportul.   
"Inculpaţii au introdus în ţară un container, marfa declarată fiind parchet din lemn, provenind din Santa Cruz, Bolivia. Transportul a ajuns în portul Constantă şi ulterior, în cadrul unei livrări supravegheate, în localitatea Săpânţa, judeţul Maramureş", se arata într-un comunicat emis de DIICOT.
Autovehiculul care transporta drogurile a ajuns într-o hală din Săpânţa, aparţinând unui cetăţean italian stabilit în Maramureş. Mascaţii au descins în locul unde a fost depozitată cocaină, ridicând 150 de kilograme de stupefiante. 
 
"La data de 29 martie, cu ocazia percheziţiei efectuate de procurorii DIICOT la sediul firmei importatoare, la efectuarea controlului fizic total asupra conţinutului containerului, s-au găsit 19 paleţi cu scânduri din lemn, în fiecare scândură fiind practicate câte patru compartimente special amenajate în care se afla câte un pachet conţinând cantitatea de circa 400 grame cocaină", au mai arătat procurorii DIICOT.
Procurorii DIICOT au ridicat din Săpânţa 150 kilograme de cocaină având puritatea 99%. Drogurile proveneau din Bolivia, valoarea de piaţă a acestora fiind de 10 milioane euro. 
Cercetările au fost continuate şi astăzi de către poliţiştii de la crima organizată. Echipa TV Sighet i-a surprins pe aceştia în hala unde s-au găsit drogurile. În jur de 20 de poliţişti au verificat întreaga cantitate de material lemnos care a fost depozitată în interiorul halei.
Anghel Romeo Sebastian, zis Sorin, în vârstă de 30 de ani, şi Alvarez Moreno Ibon,   de 36 de ani, cetăţean spaniol, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, procurorii DIICOT solicitând instanţei arestarea preventivă a acestora pentru o perioadă de 29 de zile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.