15 focuri de armă la malul Tisei in cadrul unor actiuni pentru combaterea contrabandei cu tigari

15 focuri de armă la malul Tisei in cadrul unor actiuni pentru combaterea contrabandei cu tigari

În data de 01.08.2012, in cadrul unor actiuni pentru combaterea contrabandei cu tigari, poliţiştii de frontiera de la graniţa cu Ucraina au fost nevoiti sa traga 10 focuri de avertisment în plan vertical şi 5 focuri spre pneurile unui autoturism care transporta ţigări de contrabandă.
În urma acţiunilor au fost confiscate peste 16.500 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 151.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar patru persoane implicate în activităţile infracţionale sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

În data de 01.08.a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău – ITPF Sighetu Marmaţiei, au observat pe râul Tisa mai multe persoane  aflate într-o barca, iar pe malul românesc, pe aceeaşi direcţie, un autoturism care staţiona cu farurile stinse şi portbagajul deschis.
 Ajuns la fata locului, echipajul politiei de frontiera a procedat la somarea prin voce a bărbaţilor, moment în care La fata locului au fost descoperite 5 colete ce conţineau 8.700 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 80.000 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
 În continuarea cercetărilor, s-a stabilit că la activitatea infracţională a mai participat şi Romeo B. de 39 ani, domiciliat în localitatea Câmpulung la Tisa. Ulterior acesta a fost condus la sediul Sectorului PF Sarasău pentru audieri.
În prezent, bărbaţii sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
 

În data de 01.08.a.c., în jurul orei 22.00 poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighet – ITPF Sighetu Marmaţiei au observat, într-o zonă muntoasă si împădurită, un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase.
 Polţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a bărbaţilor, moment în care aceştia au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite, către pădure.Ca urmare a acestui fapt, lucrătorii noştri au executat, in conformitate cu prevederile legale, nouă focuri de avertisment în plan vertical, dar nici de aceasta data persoanele in cauza nu s-au supus somatiilor, ascunzandu-se in zona muntoasa.
 La cercetarea terenului au fost descoperite 6 baxuri ce conţineau 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 27.000 lei.
 Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră în vederea identificării tuturor persoanelor implicate si probării întregii activităţi infracţionale.

 Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighet–I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei au depistat ieri, în trafic, un autoturism marca „Mercedes”, condus de cetăţeanul român Alin L. de 23 ani, din localitatea Valea Vişeului.Deoarece existau suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, asupra autoturismului a fost efectuat un control amănunţit la rampa special amenajată, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse într-un locaş special amenajat in bordul autoturismului şi în instalaţia de climatizare, 319 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 3.000 lei.În urma celor constatate, poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de  contrabandă.Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră iar  autoturismul, în valoare de 14.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Maramureş, până la finalizarea cercetărilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.