14 platforme de colectare a deşeurilor în Baia Sprie

Pe 7 martie Bîrda Sebastian Alin, primarul orașului Baia Sprie a semnat contractul de finanțare în valoare de 1.082.250 lei – valoare elegibilă în totalitate, prin care se vor construi platforme ecologice subterane prin fonduri PNRR.

În acestea se vor colecta toate cele 5 tipuri de deşeuri: biodegradabil, menajer, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton.

Propunem amplasarea acestui tip de platforme în 14 puncte din zone de blocuri: cartier Microraion Vest – 4 platforme, str. Decebal – 2 platforme, str. Gutinului – 4 platforme, str. Plevnei – 2 platforme, str. Aleea Minerilor – 1 platforma, str. Forestierului – 1 platformă.
Ne bucurăm că am reușit să atragem prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență) fondurile disponibile pentru modernizarea platformelor de colectare a deşeurilor. Complementar acestui proiect mai avem pregătit un altul, pe aceeași linie de finanțare, tot în domeniul managementului deşeurilor și, în pregătire, proiectul de dotare a tuturor unităților de învățământ.
Atragând fonduri externe nerambursabile, aducem investiții în comunitate, reducând presiunea bugetară pe fondurile locale”, a declarat Bîrda |Sebastian Alin.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.