12 MAI: Ziua Internațională a Asistentului Medical

Astăzi îi sărbătorim pe asistenții medicali, prilej de a ne exprima respectul față de activitatea lor și efortul depus pentru îngrijirea semenilor, dovedind răbdare și perseverență în alinarea suferințelor pacienților.

Ziua Internațională a Asistentului Medical este celebrată anual, în întreaga lume, la 12 mai, dată ce marchează şi ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a deschis prima şcoală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ,,Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională şi instituţională a asistentelor medicale.

Nu toți eroii au capă, unii poartă cu mândrie uniforma de asistenți! Este nevoie de multă empatie și pricepere pentru a alina  suferința pacienților, iar de cele mai multe ori, în momente dificile, pe lângă medici, asistenții sunt cei care ne țin de mână și ne ajută să trecem peste momentele dificile”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Împreună am văzut vieți începând și vieți sfârșindu-se, am trăit victorii triumfătoare dar și eșecuri. Poveştile de viață trăite aici în spital ne-au unit, ne inspiră și ne învață ce înseamnă să fii om și să fii uman. Avem convingerea zilnică că echipa de asistenți medicali ai Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriş Baia Mare, știe întotdeauna să facă parte din viețile oamenilor, este pregătită, competentă și gata oricând să aducă alinare”, a declarat Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Felicitări tuturor asistenților medicali și recunoștință pentru practicarea acestei profesii nobile! La mulți ani!

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.