10 pentru siguranță: Fă-ți prieteni în lumea reală!

Într-o lume tot mai digitalizată, în care tehnologia acaparează din ce în ce mai multe domenii de activitate și sfere de interes, relațiile interumane ajung să depindă într-o mai mare măsură de comunicarea virtuală decât de cea față în față.

Ne împrietenim și ne „desprietenim”, ne îndrăgostim sau ne despărțim pe rețelele de socializare, facem schimb de informații utile sau răspândim bârfe și zvonuri prin intermediul aplicațiilor de mesagerie, printr-un sms sau mesaj pe WhatsApp. O fi bine? O fi rău?

Avantajele țin de rapiditatea cu care se învinge factorul distanță, sau cel de timp. Dezavantajele țin tot de distanță! Când nu suntem față în față nu reușim să citim gândurile prietenilor noștri, dincolo de cuvintele și emoticoanele pe care le exprimă.

Încrederea în necunoscuții “cunoscuți” prin intermediul rețelelor de socializare trebuie să aibă limitele ei! Luați în calcul faptul că puteți avea surprize pe care nu le puteți anticipa! Spre exemplu persoanele cu care discutaţi ar putea fi altfel decât pretind că sunt. „Tastați-vă” zâmbete pe chipuri în viața reală și oferiți îmbrățișări prietenilor care vă sunt alături!

Prietenii sunt plasa noastră de siguranță atunci când problemele de orice fel își fac loc în viața noastră, când avem de înfruntat un obstacol sau o provocare. Faceți-vă prieteni în lumea reală și aveți grijă de ei!

În 10 septembrie mesajele Campaniei 10 pentru siguranță”  au ajuns la colegiile Tehnice “C.D. Nenițescu” și “Anghel Saligny” din municipiul Baia Mare. Poliția, pompierii, jandarmii și specialiștii antidrog au adresat recomandări celor peste 800 de elevi care învață la cele două unități de învățământ precum și cadrelor didactice.

IPJ Maramureș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.