1.800 de panouri fotovoltaice de înaltă eficiență vor fi instalate în localitățile Buşag și Sârbi

Enel X și Eaton Electro Producție au încheiat un parteneriat pentru două sisteme fotovoltaice în localitățile Bușag și Sârbi. Proiectul presupune instalarea la cheie a două sisteme fotovoltaice ce integrează peste 1.800 de panouri fotovoltaice de înaltă eficiență, instalate în  cele două localități din Maramureș.

Centrala fotovoltaică din Bușag este printre primele din România care respectă criteriile FM Global iar panourile fotovoltaice folosite au rezistență crescută la foc (clasă B). Pentru sistemul din Sârbi, Enel X România instalează printre cele mai mari panouri existente pe piața din Romania, de 650 Wp/modul.

Centralele fotovoltaice montate pentru Eaton Electro Producţie vor asigura o producție anuală de energie electrică de circa 885 MWh, contribuind la reducerea cu peste 200 de tone pe an a emisiilor de dioxid de carbon.

„Venind în întâmpinarea obiectivului global Eaton și în conformitate cu Politica U.E. de a reduce nivelul emisiilor de carbon cu 50 % până în anul 2030, fabrica noastră a dezvoltat un proiect de implementare panouri fotovoltaice pe acoperișul halelor de producție. Este primul proiect de acest gen din EMEA pentru Eaton, ceea ce dă o și mai mare importanță acestuia. Prin implementarea lui, se vor reduce emisiile de CO2 cu peste 165 de tone anual și se va realiza o economie de energie electrică de 2.884 MWH. Totodată proiectul respectă toate cerințele asiguratorului companiei, AXA XL, astfel că așteptăm cu nerăbdare finalizarea lui pentru a beneficia de avantajele acestuia”, a spus Daniel Șimo, director  Eaton Electro Producție Bușag.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.