Video | Luni se dă startul la Főtér Fesztivál 2021 – Zilele Maghiare Băimărene

Főtér Fesztivál 2021 – Zilele Maghiare Băimărene ajunsă la ediția 16, se desfășoară în perioada 13-19 septembrie și este organizată de Asociația Főtér Fesztivál, sub o conducere formată din tineri entuziaști iar membrii sunt reprezentanți din toate Organizațiile Non Profit maghiare din oraș și împrejurimi, școli, persoane fizice cu participarea în jur de 100 de voluntari elevi și adulți.  Programul este variat, conceput ca fiecare categorie de vârstă să-și găsească programe sau competiții îndrăgite. Főtér Fesztivál înseamnă comunitate, orice membru al comunității este invitat să propună programe, competiții sau să vină cu idei de petrecere a timpului împreună.

Fiind al doilea an de pandemie, locația nici în acest an nu va fi cel din Centrul vechi, ci se va desfășura în Țințirim înt-un spațiu îngrădit cu respectarea tuturor regulilor de siguranță.

Programul cuprinde multe concerte, competiții, vernisaje de expoziții, lansări de carte, prezentări de carte, spectacole, ateliere de creație, dansuri populare și multe concerte.

Főtér Fesztivál 2021 – Zilele Maghiare Băimărene începe luni, 13 septembrie la ora 15:00 cu festivitatea de deschidere a Zilelor elevilor, o competiție între echipe de elevi, care în fiecare zi a săptămânii se întrec în diferite probe, cum ar fi: Tik-Tok, brutar, City Tour, start salt, dar vor avea și o probă surpriză. Începînd cu ora 18.00 va avea loc vernisajul expoziției „Krizsán János & Krizsánné Csíkos Antónia” la Galeria Várvédő. Expoziția se va putea vizita de marți până vineri între orele 16.00-18.00, sâmbătă și duminică între orele 10.00-18.00. Ziua de luni se încheie cu o seară de quiz începând cu ora 20:30 la grădina restaurantului Podul Viilor 9 organizată de către echipa „Lendvay”.  Seara de quiz este organizată pe tot parcursul anului unde mai multe echipe formate din 5-6 persoane se întrec în 10 runde de întrebări. Organizatorul este întotdeauna câte o echipa la care-i revine rândul.

Urmăriți mai jos laser show organizat în cinstea ediției cu numărul 15 a Főtér Fesztivál anul trecut, în 2020.