Etichetă: puieti

Articol
FOTO| Echipa de cercetasi Teleki Sándor a plantat 500 de puieți pe un hectar de teren în Valea Usturoiului

FOTO| Echipa de cercetasi Teleki Sándor a plantat 500 de puieți pe un hectar de teren în Valea Usturoiului

Sub îndrumarea lui Lia Leșan, reprezentant Ocolul Silvic Municipal Baia Mare sâmbătă, 17 aprilie 2021, echipa de cercetași Teleki Sándor a plantat 500 de puieți de paltin și gorun în Valea Usturoiului din Baia Mare în locul unde vântul puternic din luna mai 2019, a distrus o parte însemnată a pădurii, locul care este pomenit...

Articol
VIDEO | Polițiști la plantat de puieți

VIDEO | Polițiști la plantat de puieți

Poliţiştii maramureșeni nu au lăsat să treacă nici în acest an „Luna plantării arborilor” fără a se implica, mai ales că puieţii plantaţi anii trecuţi au prins viaţă, iar acest lucru a reprezentat o motivaţie suficient de puternică pentru a continua. Sub supravegherea şi îndrumarea specialiştilor din cadrul Ocolului Silvic Baia Sprie ieri au fost plantaţi 8.900 de puieţi...

Articol
Angajații Prefecturii Maramureș la plantare de puieți în zona Ocolului Silvic Baia Sprie

Angajații Prefecturii Maramureș la plantare de puieți în zona Ocolului Silvic Baia Sprie

Angajații Instituției Prefectului-Județul Maramureș, Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș, Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Maramureș, îndrumați și sprijiniți de angajații Direcției Silvice Maramureș au participat la o acțiune de împădurire și plantare de puieți în zona Ocolului Silvic Baia Sprie, în apropierea DN 18, într-o zonă de teren afectată de copacii doborâți de vijelia din septembrie 2017.
Ne-am implicat în refacerea și regenerarea pădurii pentru că ne pasă și avem tot interesul să trăim într-un mediu curat și sănătos.
Evenimentul s-a derulat în cadrul acțiunii ”Luna Pădurii”, ce aduce în atenție și evidențiază rolul și importanța pădurii în menținerea echilibrului în natură. Este cunoscut ca unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice, care reprezintă, în același timp, și o modalitate de sensibilizare a tinerilor, dar și a factorilor decizionali cu privire la însemnătatea ecosistemului ecologic, menținerea echilibrului ecologic și importanța pădurii în comunitate.
Perioada este cunoscută în istorie ca ca „Sărbătoarea sădirii arborelui”, eveniment care își are rădăcinile în Statele Unite ale Americii din anul 1872. Inițierea sa a venit ca răspuns la nevoia de protejare a pădurilor. În România, manifestarea a fost introdusă de către Spiru Haret, în anul 1902, în perioada când deținea funcția ministru al Cultelor și Instrucției Publice.