ZILE LIBERE: Elevii sunt în vacanță preț de 17 zile

ZILE LIBERE: Elevii sunt în vacanță preț de 17 zile

 De sâmbătă, 15 aprilie, elevii şi profesorii intră în vacanţa de Paşte  şi vor avea 17 zile libere. Dacă iniţial intrarea în vacanţa de primăvară era programată pentru 19 aprilie, cumularea cu zilele libere de sărbători a prelungit perioada.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, vacanţa era programată din 19 aprilie. Având în vedere însă că 17 aprilie, a doua zi de Paşte, este nelucrătoare, iar pe 18 aprilie, conform contractului colectiv de muncă, dascălii au liber, elevii pleacă de azi în vacanţă.
Elevii se vor întoarce la cursuri pe 2 mai. Vacanţa de vară va fi între 17 iunie şi 10 septembrie. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 26 mai, iar pentru clasa a VIII-a pe 9 iunie.
Programul naţional ”Şcoala altfel” are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia unităţilor de învăţământ. De asemenea, în zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.