VOT: Proiectul înființării comisiei de verificare a Clubul Sportiv Minaur Baia Mare, respins

VOT: Proiectul înființării comisiei de verificare a Clubul Sportiv Minaur Baia Mare, respins

 Majoritatea consilierilor locali băimăreni nu doresc comisie de verificare la Clubul Sportiv Minaur Baia Mare. Proiectul s-a aflat din nou pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Baia Mare din această dimineață, dar a fost respins. 

Consilierii locali băimăreni au trebuit să își exprime astăzi votul pentru proiectul de hotărâre privind constituirea unei comisii de analiză şi verificare a activităţii Clubului Sportiv Minaur Baia Mare, instituţie publică în subordinea Consiliului Local al Municipiului Baia Mare. În urma votului dat de aleșii locali, el nu a fost adoptat, doar cinci aleși votând pentru. Grupul liberal din Consiliul Local Baia Mare nu a susținut acest proiect. 
”Nu poți să substitui Executivului Primăriei tot felul de comisii. Așa facem comisii pentru SPAS, SPAU, toată lumea face comisii. (…) Există o prezumție de nevinovăție, de bună-credință, sunt principii de drept și nu pot să decad de la ele doar pentru că cineva vrea un control, hai să controlăm pe cineva”, a spus consilierul local PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș. 
Făcând referire la trecutul cluburilor sportive, un consilier social-democrat le-a atras atenția colegilor săi din Consiliu, după care a părăsit enervat ședința. 
”Având în vedere că la cluburile sportive în Baia Mare mereu au fost probleme, eu cred că este bine să existe o cât mai mare transparență și tocmai faptul că unii au fost foarte împotriva acestei comisii, se creează anumite suspiciuni, că acolo s-ar întâmpla ceva nereguli. Vreau să vă spun, dragi colegi, cei care veți vota împotrivă, pentru că unii deja ați primit semnale să votați împotrivă, să știți că dacă acolo se vor găsi probleme, așa cum a fost și în trecut, vi le asumați, să știți”, a declarat consilierul local PSD Gheorghe Gligan. 
”Ar trebui poate să ne concentrăm resursele și timpul pentru a face comisii care să analizeze o strategie de dezvoltare, de atragere a investitorilor pentru deschiderea orașului, probleme mult mai importante. Ne concentrăm pe aceste probleme, nu mai avem timp, nu mai avem energie pentru lucruri cu adevărat importante. cred că ar trebui să ne gândim mai mult la viitorul acestui oraș decât să analizăm fiecare activitate în detaliu iar la sfârșit, e u raport care se depune și nu se întâplă nimic”, a adăugat consilierul local Daniela Băzărea. 
Comisia care nu poate fi momentan constituită ar avea ca obiective analizarea şi verificarea activităţii Clubului Sportiv Minaur Baia Mare, cu privire la modul de cheltuire a sumelor alocate de la bugetul local, relațiile contractuale cu jucătorii, achizițiile publice efectuate, respectarea obiectivelor propuse, modul de administrare a patrimoniului sportiv și punerea în aplicarea a hotărârilor Consiliului Local al Municipiului Baia Mare cu privire la clubul sportiv. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.