VOLEI: Știința Explorări a ratat finala Cupei României

VOLEI: Știința Explorări a ratat finala Cupei României

 Știința Explorări Baia Mare a pierdut cu 0-3 meciul împotriva echipei CSVM Zalău, disputat pe teren propriu, în cea de-a doua manșă a semoifinalelor Cuperi României. Primul și ultimul set a fost câștigat de adversari la o diferență mică, băimărenii prestând un joc bun. 

CSVM Zalău s-a calificat în finala Cupei României la volei masculin în urma unei duble victorii înregistrate în fața Științei Explorări. După ce s-au impus cu 3-1 în prima manșă, zălăuanii au câștigat fără emoții cu 3-0 și returul disputat miercuri în Baia Mare.
Jucătorii de la Știința Explorări au început meciul destul de timorați și s-au văzut conduși în primul set cu 4-2 și 8-6. Câteva mingi recuperate spectaculos în linia a doua și inspirația la construcție a lui Tamas Kaszap au permis băimărenilor să revină și să preia conducerea cu 9-8. Jocul a rămas echilibrat până la scorul de 14-14, după care zălăuanii au preluat inițiativa și s-au impus cu 25-20.
Cu Ștefan Lupu eficient în atac, elevii antrenorilor Marius Botea și Sorin Pop au preluat rapid inițiativa în setul secund (5-2), după care au urmat o sumedenie de greșeli la preluare, care au făcut ca majoritatea atacurilor să fie ineficiente, oaspeții câștigând setul cu 25-15 și obținând astfel calificarea în finală.
În setul al treilea, care avea să fie și ultimul, ambele formații au introdus în teren și rezervele. Zălăuanii au câștigat și acest set, cu 25-23.
CSVM Zalău va întâlni în finala Cupei României Arcada Galați, formație care a învins în semifinale de două ori pe SCMU Craiova, 3-1 în deplasare și 3-1 pe teren propriu.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.