VIZITA PREFECTULUI: Problemele administrațiilor locale din Țara Lăpușului

VIZITA PREFECTULUI: Problemele administrațiilor locale din Țara Lăpușului

 Prefectul Sebastian Mihai Lupuț s-a deplasat azi în zona Târgu Lăpuș, pentru a lua la cunoștință problemele cu care se confruntă administrația locală a unor unități administrativ-teritoriale. Prima oprire a avut loc la Suciu de Sus, unde primarul Viorel Pașca a prezentat problemele administrative ale comunei. Prefectul a văzut stadiul lucrărilor de reparație și reabilitare a infrastructurii afectate în urma viiturii din vara anului 2016, pe drumul către mănăstirea din localitate. Au mai fost prezentate probleme de fond funciar și urbanism, cu care se confruntă localitatea. 

La Groșii Țibleșului, prefectul Sebastian Mihai Lupuț s-a întâlnit cu primarul Nicolaie Burzo, fiindu-i prezentată o problemă semnalată și anterior prin două adrese, privind alunecarea de teren cu activare de torent care a afectat DC 19 Groșii Țibleșului – Botiza. Din cele constatate la fața locului, administratorul pădurii, Asociația Composesorat Groșii Țibleșului, nu și-a îndeplinit măsurile de siguranță stabilite prin nota de constatare a comisiei județene deplasate la fața locului. Măsurile vizează:
-dislocarea stâncilor și a materialului lemnos care periclita prin cădere siguranța traficului pe DC 19;
-îndepărtarea aluviunilor acumulate în vecinătatea DC 19 și asigurarea secțiunii de scurgere a apelor provenite din torent pe tronsonul sus-amintit.
Au mai fost amintite proiectele de investiții pentru următoarea perioadă și unele sincope în administrația locală. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.