Victor Ponta spune că USL nu va încerca să amâne întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni

Victor Ponta spune că USL nu va încerca să amâne întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la TVR, că USL la nu va încerca să amâne întoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni prin invocarea unei eventuale lipse a cvorumului în Parlament la citirea deciziei Curţii Constituţionale.

De asemenea, el a negat că ar recomanda parlamentarilor USL să nu meargă la şedinţa respectivă. "Am discutat cu domnul preşedinte Zgonea şi cu preşedintele interimar al Senatului. Imediat ce primesc de la Curtea Constituţională decizia, cred că mâine sau joi vor convoca plenul Parlamentului şi pot să vă garantez în ceea ce priveşte PSD şi USL că noi nu vom ridica problema cvorumului. E o perioadă de vacanţe şi poate că nu vor fi atât de mulţi parlamentari, în primul rând ar trebui să vină cei de la PDL, dar noi nu vom ridica această formulă, e o formalitate citirea", a spus Ponta.
El a adăugat că "strict formal" lipsa cvorumului ar fi o problemă, dar a explicat că amânarea ar fi o greşeală. "Am discutat şi cu domnul Antonescu. Avem exact aceeaşi opinie, ca procedurile să se încheie cât mai repede posibil şi domnul Băsescu, conform deciziei Curţii, să se întoarcă la Cotroceni", a încheiat premierul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.