Victor Ponta: România are nevoie de acordul cu FMI, nu are nevoie să împrumute bani de la FMI

Victor Ponta: România are nevoie de acordul cu FMI, nu are nevoie să împrumute bani de la FMI

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seară, într-o emisiune la Antena 3, că deşi România nu mai are nevoie să împrumute bani de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), are totuşi nevoie să încheie un nou acord cu FMI.

Potrivit lui Ponta, acordul cu FMI este ‘medicul’ care garantează actorii aflaţi pe piaţa financiară că România a primit ‘certificatul’ care atestă că este o ţară ‘sănătoasă şi cu analizele la zi’. ‘Da, mai are nevoie (România de un nou acord cu FMI -n.r.). Din fericire, în acest moment şi pe baza politicilor de stabilizare pe care Guvernul pe care îl conduc le-a luat, şi pe care ministrul Georgescu le-a aplicat foarte bine, România nu mai are nevoie să împrumute de bani de la Fondul Monetar. (…) Întrebarea este legitimă: de ce avem nevoie de Fondul Monetar, dacă nu mai avem nevoie de bani de la Fondul Monetar? Acordul cu FMI, în nişte termeni în care îmi explică mie domnul Florin Georgescu, să înţeleg, în termeni medicali, este medicul care spune: da, România este sănătoasă, este cu toate analizele la zi şi atunci cei de pe piaţa financiară privată ne împrumută’, a spus Ponta.

Premierul a adăugat că dacă imaginea României pe piaţa financiară este una credibilă, atunci se pot contracta împrumuturi cu dobânzi mai mici. ‘Sunt convins că acordul cu FMI este medicul de care ţin cont cei de pe piaţa financiară, care ne împrumută şi care, iată, săptămâna trecută, ne-au împrumutat cu cea mai mică dobândă din istoria României – 5%. Este bine să avem certificatul, ca să ne împrumutăm mai ieftin de la creditorii privaţi’, a mai spus Victor Ponta.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.