Victor Ponta: Problema care trebuie rezolvată este cea a credibilităţii justiţiei

Victor Ponta: Problema care trebuie rezolvată este cea a credibilităţii justiţiei

Problema principală care trebuie rezolvată este cea a credibilităţii justiţiei, respectiv a încrederii pe care cetăţenii o au faţă de aceasta, a declarat, joi, premierul Victor Ponta, cu prilejul unei întrevederi cu ministrul de resort Mona Pivniceru şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

"Problema care trebuie rezolvată este cea a respectului şi a credibilităţii, or aici nu se poate rezolva nimic pe baza unui document sau a unui raport, ci pe baza unui efort comun a celor care lucrează în justiţie şi a celor care, fie vorba de Guvern sau de Parlament, prin decizii politice, pot contribui la acest efort de credibilizare şi eficientizare a actului de justiţie", a precizat premierul Ponta.

El a pledat pentru o serie de măsuri rapide, pe termen scurt, cu efect imediat, în ideea accelerării procesului de justiţie şi în acelaşi timp de a gândi deja pentru anul viitor această implementare. "Deci, principala noastră obligaţie a Parlamentului, a Guvernului, este în mod sigur către cetăţenii români", a subliniat şeful Executivului.

El a menţionat că în mod evident sunt luate în considerare aspectele legate de MCV, cu referire la ceea ce înseamnă sistemul justiţional în ansamblu. Victor Ponta a spus că aspectele prevăzute în Mecanismul de cooperare şi verificare sunt o parte a aceea ce înseamnă sistemul de justiţie în ansamblu şi că Guvernul intenţionează o reformă reală a justiţiei române, astfel încât actul de justiţie să fie mult mai apreciat şi mai apropiat de cetăţeni, justiţia să fie mai accesibilă, iar costurile pentru cetăţean să fie mai mici. "Am văzut tot felul de discuţii despre independenţa sau neindependenţa justiţiei, justiţia din România este independentă, este o realitate evidentă, problema care trebuie rezolvată este a respectului şi a credibilităţii", a mai menţionat Ponta.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.