Victor Ponta: Îmi doresc ca mâine CCR să ia o decizie; au toate datele pe care le pot folosi

Victor Ponta: Îmi doresc ca mâine CCR să ia o decizie; au toate datele pe care le pot folosi

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, că îşi doreşte ca în cursul zilei de marţi CCR să ia o decizie privind referendumul pentru demiterea preşedintelui şi a subliniat că orice amânare înseamnă o prelungire a instabilităţii.

El a reamintit faptul că CCR a făcut mai multe adrese către Guvern şi a reiterat că potrivit reglementărilor legale aceasta este obligată să ia decizia privind referendumul cu 6 la 3 din numărul judecătorilor.

”Îmi doresc să nu se dea o nouă amânare. (…) Toate datele, din toate punctele de vedere, le-am trimis. (…) Decizia aparţine CCR şi apoi Parlamentului. CCR nu va decide în funcţie de oameni, trebuie să decidă ca cifră. (…) Ştim absolut sigur că 35.000 de români sunt decedaţi, în închisori şi sub nicio formă nu mai aveau drept de vot. (…) CCR nu este o instanţă de judecată. Ei iau o decizie în ceea ce consideră că înseamnă jumătate plus unu. (…) Legea CCR prevede că în cazul referendumului se ia decizia cu 6 la 3. E o ironie, s-a ajuns la cvorum şi la CCR. Cred că CCR va respecta acest cvorum, în orice decizie”, a spus Ponta.

El a adăugat că au fost primite toate datele necesare din ţările Uniunii Europene.

”Sunt deja vreo 45 de ţări care au transmis datele. Sunt toate ţările din UE unde există un număr semnificativ de români. Probabil există români şi în Peru, Tanzania, dar de acolo nu am primit date. Am primit date de la toate ţările care aveau comunităţi importante (…), două milioane de români cu drept de vot care locuiesc acum acolo”, a arătat premierul, adăugând că în cazul în care judecătorii CCR vor decide că referendumul este valid nu este o altă soluţie decât ca preşedintele suspendat să revină la Cotroceni.

”Dacă şase judecători vor decide că referendumul este valid, aşa nedrept cum este, sigur, nu există o altă decizie decât ca Traian Băsescu să revină ca preşedinte. (…) Noi avem obligaţia faţă de toţi care au venit la vot să-i protejăm de abuzuri, pentru că au fost victimele unor abuzuri evidente – procurori în curte, au fost duşi la secţii de poliţie să spună ce şi cu cine au votat”, a afirmat premierul.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.