UTIL: Vezi care este programul slujbelor de Paști la bisericile din Sighet

UTIL: Vezi care este programul slujbelor de Paști la bisericile din Sighet

 Atât creștinii ortodocși, ct și cei catolici sărbătoresc în acest sfârșit de săptămână Învierea Domnului. Majoritatea bisericilor îşi deschid porţile pentru Canonul Învierii şi sfinţirea coşurilor, sâmbătă noaptea, în jurul orei 12:00. 

Catedrala ortodoxă ”Sfinții MIhail și Gavriil” din Sighetu Marmației va oficia în Vinerea Mare, de la ora 19:00  Denia ”Prohodul Domnului”. Slujba se va oficia în jurul Epitafului cu punerea în Mormânt a Mântuitorului. Enoriașii vor înconjura biserica de trei ori, după care vor trece pe sub Epitaf, care va rămâne în biserică până sâmbătă.
Sâmbătă dimineața, preoții vor fi în biserică de la ora 6:00 pentru spovedanie, iar de la ora 10:30 se vor putea spovedi și mărturisi credincioșii care au postit tot postul și au ajunat.
De la ora 24:00 va începe Slujba Învierii, care se va încheia cu Sfințirea păștilor. Duminică, enoriașii sunt așteptați la Vecernie de la ora 12:00 sau slujba închinată celei de-a Doua Învieri a Mântuitorului.
Biserica Reformată va oficia în Sâmbăta Mare o slujbă de la ora 18:00 seara, urmând ca Slujba de Înviere să fie oficiată duminică, 16 aprilie, de la ora 10:00.
 Biserica catolică ”Carol Borromeo” își deschide porțile în Sâmbăta Mare începând cu ora 10:00. De la ora 18:00 se va oficia în limba română Vigilia Pascala, slujba de Înviere, iar de la ora 20:00 se va oficia aceeași slujbă, în limba maghiară. Binecuvântarea bucatelor va avea loc duminică, 16 aprilie, de la ora 7:00.
Biserica ortodoxă ucraineană din Sighet va oficia în Vinerea Mare, de la ora 16,00: Vecernia cu Prohodul Domnului. Sâmbătă, de la ora 7:00 biserica își va deschide porțile pentru spovedanie, iar de la ora 8:30 va avea loc  Sfânta Liturghie. Duminică, slujba Învierii Domnului va avea loc de la ora 6:00, urmată de Utrenia Pascală, Sf. Liturghie și sfințirea coșurilor. 
La biserica ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului” se va oficia Denia ”Prohodul Domnului” vineri, de la ora 18:00.  Sâmbătă, de la ora 5:00 au loc mărturisiri și împărtășiri, iar de la ora 8:00, Sfânta Liturghie. Slujba Învierii se va oficia de la ora 24:00, când se vor sfinți și păștile. Se vor da pentru cei ce au acest obicei, Păşti, pâine cu vin, sfinţite. Cei ce au ajunat din Joia Mare vor fi cuminecaţi. Duminică, de la ora 12:00 are loc Vecernia celei de-a Doua Învieri. 
 Biserica catolică ”Cristos Rege”va oficia Slujba Învierii sâmbătă de la ora 23:55, urmată de Liturghie și sfințirea păștilor. Duminică, de la ora 11:00 se va oficia Sfânta Liturghie. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.