UTIL: A început curăţenia de Paşte. Soluții naturale, nepoluante, care îți lasă casa lună

UTIL: A început curăţenia de Paşte. Soluții naturale, nepoluante, care îți lasă casa lună

 Mai sunt în jur de două săptămâni până la Sfintele Paşti. Noi, gospodinele, avem o mulţime de lucruri de făcut: curăţenie generală, cumpărături, mâncare. Dacă te organizezi din vreme vei ieşi la liman cu toate. În primul rând e bine să începi curăţenia, ca să o faci temeinic, dar fără să te oboseşti. Noi îţi sugerăm să foloseşti produse naturale.

Orice gospodină are dulap oţet, lămâie, sare, sodă, bicarbonat de sodiu. Iată la ce sunt bune şi cum să le foloseşti pentru curăţeia şi igienizarea casei.
1.Geamurile se pot curăţa cu oţet, cu lămâie şi hârtie de ziar sau cu glicerină
Cu oţet. Pentru un vaporizator de 1 l ai nevoie de 750 ml de apă călduţă şi 25 ml de oţet alb. Vaporizezi pe geam şi ştergi cu o cârpă moale. Vei alunga şi insectele! Cu suc de lămâie şi hârtie de ziar. Amestecă într-un vaporizator suc de lămâie cu apă caldă. Ia o foaie de ziar şi mototoleşte-o, apoi îmbib-o cu amesecul de mai sus şi freacă bine geamurile. Glicerină. Ca să nu se aburească geamurile, varsă câteva picături de glicerină pe un ciorap vechi de nailon şi apoi freacă-le cu el. Astfel, praful nu se va fixa pe geam, iar sticla nu se va aburi.
2. Praful de pe mobilă se poate înlătura fără substanţe poluante
Şi în acest caz glicerina este utilă. Pune 1 l de apă într-un castron, adaugă o lingură de glicerină şi amestecă. Înmoaie un burete, timp de 5 minute, stoarce-l şi lasă-l să se usuce. Apoi, şterge mobila cu el.
3. Gresia se curăţă cu oţet şi bicarbonat de sodiu
Toată grăsimea va dispărea! Pune în 3 l de apă caldă două linguri de bicarbonat de sodiu şi două de oţet. Pentru o aromă deosebită poţi adăuga şi 10 picături de ulei esenţial de lavandă. Apoi şterge cu un mop toată gresia. Vei elimina murdăria şi microbii
4. Elimină mucegaiul de pe ferestre
Umiditatea şi condensul pot duce la apraiţia mucegaiului pe marginile ferestrelor. Trebuie imediat înlăturat, fiindcă are efecte nocive asupra respiraţiei. Cum scapi de el? Îmbibă un burete cu apă caldă şi apoi pune pe el bicarbonat de sodiu. Freacă partea atacată de mucegai şi apoi curăţă bine cu o cârpă umedă.
Citește mai mult aici!
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.