UN EVENIMENT APARTE: Conferință pentru promovarea satului românesc, organizată de irlandezul Peter Hurley

UN EVENIMENT APARTE: Conferință pentru promovarea satului românesc, organizată de irlandezul Peter Hurley

 Mâine va avea loc la Sighetu Marmației o conferință dedicată promovării satului românesc. Ideea îi aparține lui Peter Hurley, cel care de-a lungul anilor a promovat prin diferite evenimente cultura tradțională din România și în special din zona Maramureșului.

În cadrul acestei conferințe Peter Hurley va vorbi  despre șapte ani în căutarea „Focului Viu” –  o experiență irlandeză în promovarea patrimoniului României. La conferință pot participa toate persoanele interesate despre situația  actuală a culturii tradiționale.
 “Intrarea este liberă și oricine este binevenit, în special ne adresăm liderilor de opinie, fie că sunt preoți, primari, consilieri, oameni de cultură, oameni de afaceri, de fapt oricine care este îngrijorat de situația culturii tradiționale a României și a Maramureșului în special. Conferința este o sinteză a efortului nostru în asociație de mai mult de 7 ani de zile, timp în care am investit mai mult de jumătate de million de euro în promovarea culturii tradiționale și pe parcurs am aflat o grămadă de lucruri, am avut sute de discuții și le sintetizez într-un pachețel despre cum vedem situația”, a explicat Peter Hurley.
Nu proiectele derulate de-a lungul anilor vor face subiectul discuției. Accentul va fi pus pe situația culturii tradiționale din țara noastra. Tot în cadrul conferinței doritorii vor putea vedea un rezumat al evenimentelor organizate într-un album intitulat “Focul Viu”.
 “Acest album este un sumar al celor 7 ani, toate edițiileevenimentului “Drumul lung spre Cimitirul Vesel”, care anul trecut, mai ales datorită Satelor Unite ale Maramureșului, a fost foarte apreciat. Conține crezul nostru în primul rând, în al doilea rând ce s-a făcut în cei 7 ani, cine a făcut și cât a costat și de unde au venit banii pentru acest proiect și ultima parte despre cum vedem viitorul, ce propunem noi să facem și ce sugerăm ca ar fi fost bine de făcut”, a adăugat Peter Hurley.
În ceea ce privește viitorul culturii tradiționale, irlandezul care promovează de ani buni Maramureșul spune că este important ca mai întâi să conștientizăm care este realitatea pentru a evita prăpastia spre care ne îndreptăm din punct de vedere cultural. Conferința din Sighetu Marmației va avea loc mâine începând cu ora 17:00, în sala Transist a primăriei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.