Turn de 30 de metri la Săpânţa

Turn de 30 de metri la Săpânţa

Biserica din incinta Cimiturului Vesel din Săpânţa este în toiul construcţiilor. Un turn de nu mai puţin de 30 de metri a fost amplasat aseară sus pe biserică. Proiectul este unul amplu, care include mai multe servicii de renovare a bisericii. Preotul paroh al Bisericii Ortodoxe din Săpânţa, Grigore Luţai, speră ca lucrările să se desfăşoare normal şi să reuşească să finalizeze ceea ce şi-a propus de mai bine de 20 de ani.
Un turn de lemn de 30 de metri, în vârful căruia va fi amplasată o cruce de aproximativ 7 metri. La asta lucrează arhitecţii de la Săpânţa, la biserica din incinta Cimitirului Vesel. Preotul paroh al Bisericii din Săpânţa, Grigore Luţai, spera ca în maxim 3 ani să reuşească să finalizeze lucrările de renovare.
Macaraua care a efectuat ridicarea axului, s-a deplasat tocmai de la Oradea, şi are o capacitate de ridicare la 80 de metri. Turnul respectiv a fost ridicat aseară şi urmează ca o cruce cu lungimea de 8 metri să fie amplasată în vârful acestuia în zilele care urmează.
Se efectuează de asemenea şi lucrări de exterior,pictură bizantină şi mozaic, pentru care a fost adusă una dintre cele mai mari firme din Europa de mozaicari, întocmai de la Milano.
Preotul paroh speră ca în maxim 3 ani să reuşească să finalizeze lucrarea.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.