Târgul Naţional al Mierii debutează vineri pe platforma Apicolă Băneasa; peste 90 de apicultori prezenţi la ediţia de toamnă

Târgul Naţional al Mierii debutează vineri pe platforma Apicolă Băneasa; peste 90 de apicultori prezenţi la ediţia de toamnă

Peste 90 de apicultori din diverse zone ale ţării îşi vor prezenta produsele apicole la Târgul Naţional al Mierii, care va avea loc în acest weekend (14-16 septembrie 2012) pe platforma Apicolă Băneasa, în incinta Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură.

Bucureştenii au din nou ocazia să deguste şi să achiziţioneze miere din toate sortimentele, precum şi o gamă diversificată de preparate pe bază de produse apicole, respectiv suplimente nutritive, medicamente, cosmetice. Apicultorii vor putea găsi produse pentru nutriţia albinelor, dar şi medicamente pentru combaterea bolilor la albine, stupi şi componente, echipamente diverse, utilaje apicole, cărţi de specialitate, dar şi alte materiale utile pentru practicarea unei apiculturi performante.

Potrivit organizatorilor, în cadrul târgului vor fi promovate produsele apicole ecologice prin Compartimentul de Agricultură Ecologică din MADR, având în vedere cererea tot mai mare de astfel de produse atât pe piaţa internă cât şi pe cea externă.

La ediţia a 7-a a Târgului Naţional al Mierii, revista Click Pofta Bună! îi aşteaptă, sâmbătă şi duminică, pe bucureştenii care trec pragul târgului la demonstraţii de gătit "Melcişori cu miere şi nucă" , "Prăjitură cu dovleac" şi "Plăcintă cu mere şi prune" toate fiind realizate cu miere.

De asemenea, cunoscătorii produselor apicole pot câştiga un borcan de miere oferit de membrii Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACAR) dacă participă la concursul "Recunoaşte tipul de miere" .

Târgul este organizat de ACAR în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

ACAR este o asociaţie înfiinţată din 1958, singura cu acoperire naţională, care are 40 de filiale judeţene şi societăţi comerciale de desfacere pentru aprovizionarea apicultorilor cu toate echipamentele şi materialul genetic necesar.

Din cei 36.000 – 40.000 de apicultori la nivel naţional aproape 60% sunt membri ai ACAR, iar 65% din efectivele de albine sunt deţinute de aceştia. AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.