SUA: Condoleezza Rice şi o femeie de afaceri, membre ale exclusivistului Augusta National Golf Club

SUA: Condoleezza Rice şi o femeie de afaceri, membre ale exclusivistului Augusta National Golf Club

Augusta National, club de golf care găzduieşte anual cunoscutul Masters Tournament, a admis două femei – Condoleezza Rice şi Darla Moore – printre membrii săi, pentru prima oară în 80 de ani de istorie, informează AFP.

‘Suntem foarte fericiţi şi le primim cu entuziasm pe Condoleezza Rice (fostă secretar de stat al SUA) şi pe Darla Moore (femeie de afaceri originară din Carolina de Sud) ca membre ale Augusta National Golf Club’, a declarat Billy Paine, preşedintele acestuia.

Clubul din Augusta (Georgia) a cedat presiunilor după ce problema admiterii femeilor era redeschisă în fiecare an cu prilejul organizării Mastersului, una din cele patru întreceri de Mare Şlem şi cel mai mare turneu al anului. ‘Am învins ca mişcare feministă. Dar cred că mai sunt destule de făcut pentru ca (turneul lor) să semene cu America’, şi-a exprimat mulţumirea Darla Moore la postul de televiziune ESPN.

Problema a fost pusă pentru prima dată în 2003, când Martha Burk, figură proeminentă a mişcării feministe americane, a organizat o manifestaţie în stradă pentru a obliga clubul din Augusta să pună capăt excluziunii femeilor. În aprilie acest an, problema a revenit în centrul atenţiei cu câteva zile înainte de debutul Mastersului, însă Billy Payne a refuzat la acea dată să facă vreun comentariu pe această temă. Luni, el a explicat că procesul de admitere a lui Rice şi Moore a fost identic cu al oricărui alt membru. Fondat în 1932, Augusta National a admis primul afro-american printre membrii săi abia în 1990. Numărul total al membrilor se ridică la aproximativ 300.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.