STUDIU: Cadre medicale agresate în spitale. De ce aleg doctorii să nu depună plângeri

STUDIU: Cadre medicale agresate în spitale. De ce aleg doctorii să nu depună plângeri

Două cazuri de agresiuni fizice asupra cadrelor medicale au avut loc, în această săptămână, în Capitală, iar, deşi numărul acestora este în continuă creştere, multe victime nu depun plângeri împotriva agresorilor, arată un studiu efectuat de Fundaţia Colegiului Medicilor Bucureşti.
 "În urmă cu 10-15 ani, în spitalele din România, nu existau sisteme de supraveghere video, nici personal calificat de pază. Acum există, şi totuşi agresiuni se petrec mereu.(…) Sentinţa asupra agresorului trece neobservată. Medicul poate să declare ce vrea el, că a depus sau că nu a depus plângere penală. (…) Percepţia publică este că medicii, asistentele şi farmaciştii sunt nişte avari, nişte şpăgari, asta se induce în ultimii 2-3 ani", a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR).
85% dintre medici au fost agresaţi verbal la locul de muncă în timp de 10,5% susţin că au suferit agresiuni fizice în unităţile medicale, potrivit unui studiu realizat, în 2015, de Fundaţia Colegiului Medicilor Bucureşti. Cu toate acestea, majoritatea cadrelor medicale aleg să nu depună plângere împotriva agresorilor, arată acelaşi studiu.
Sâmbătă dimineaţă, o infirmieră de la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Capitală a fost rănită în zona mâinii cu un obiect artizanal încropit, de către un bărbat de 43 de ani, conform unor surse judiciare citate de MEDIAFAX. Marţi, la Spitalul "Marie Curie", tot în Capitală, un medic a fost lovit de tatăl unui pacient pe care îl trata, agresorul fiind cercetat sub control judiciar.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.