SIGHET: Vasyl Boiechko, consulul general al Ucrainei la Suceava se află în aceste zile într-o vizită oficială la Sighetu Marmatiei

SIGHET: Vasyl Boiechko, consulul general al Ucrainei la Suceava se află în aceste zile într-o vizită oficială la Sighetu Marmatiei

Vasyl Boiechko, consulul general al Ucrainei la Suceava a efectuat o vizită miercuri, 26 septembrie la Sighetu Marmatiei. Acesta a fost intampinat la Primaria municipiului de edilul orasului, Ovidiu Gheorghe Nemes. Dupa o serie de discutii purtate in prezenta prefectului judetului Maramures, Sorin Rednic si a presedintelui filialei Maramures a Uniunii Ucrainienilor din Romania, Miroslav Petretchi, a avut loc o Conferinta de Presa desfasurata in Sala Transist a primariei.
Întâlnirea a avut ca temă principală dezvoltarea parteneriatelor intercomunitare pe mai multe domenii de activitate, social, economic si cultural.
 „Suntem onoraţi de vizita consului general al Ucrainei la Suceava, excelenta sa Vasyl Boiechko.  Avem o colaborare consacrata cu unele comnunitati romanesti din Ucraina, cum ar fi cea din Colomea, cu care suntem infratiti, insa pe viitor imi doresc sa depasim nivelul cultural al acestor relatii si sa trecem la cele economice. Am putea spune ca primii pasi au fost facuti deja, intrucat exista sigheteni care au investit in Ucraina dar si cetateni ucrainieni care si-au manifestat dorinta de a investi in municipiul nostru”, a declarat primarul Ovidiu Nemes.
Rand pe rand gazdele i-au urat bun venit invitatului de onoare adresându-i câteva cuvinte sau prezentându-i cele trei proiecte transfrontaliere pentru care se spera a gasi promovabilitate.
La finalul conferintei de presa care a durat aproximativ o oră, consulul general al Ucrainei dar si gazdele au raspuns intrebarilor adresate de jurnalistii prezenti in sala.
Întâlnirea de astazi a fost considerată a fi un prim pas în consolidarea relaţiilor intracomunitare şi atragerea de noi fonduri pentru dezvoltarea economică, socială si culturală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.