Sighet: Triajul epidemic în şcoli

Sighet: Triajul epidemic în şcoli

La fiecare început de an şcolar şi după fiecare vacanţă, se efectuează la nivelul cabinetelor medicale şcolare, triajele epidemiologice. Ca şi în fiecare an şi anul acesta au avut loc aceste controale care au adus “surprize” mai puţine decât în anii precedenţi. Dacă în alţi ani, cazurile în care elevii prezentau scabie sau păduchi era destul de mare, în acest an, la nivelul şcolilor din Sighet, numărul acestora a fost scăzut.
Medicii şi asistenţii şcolari au efectuat în cadrul şcolilor triajul epidemiologic, încă din primele zile de şcoală, asta pentru a constata la timp cazurile cu probleme, pentru a nu-i afecta şi pe restul elevilor din clase. În urma acestor triaje s-a descoperit că sunt mai puţine cazuri decât în anii precedenţi, ceea ce dovedeşte că elevii, dar în primul rând părinţii, au devenit mai atenţi în igienă.
„În anii precedenţi cazurile erau multiple, în acest an se pare că părinţii au început să conştientizeze cât de importantă este igiena”, ne-a declarat Maria Gabrian, medic specialist pediatru.
În aceste cazuri în care se constată  nereguli, elevii sunt trimişi acasă până când problema se rezolvă. La zece zile de la administrarea tratamentului, elevilor li se efectuează din nou controlul, pentru a stabili dacă focarul a dispărut, iar aceştia se pot întoarce din nou pe băncile şcolii. Medicii specialişti sfătuiesc părinţii să fie mai atenţi în privinţa igienei pentru că aceasta poate duce la cazuri foarte grave.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.