SIGHET: Sigheteanul care şi-a omorât săptămâna trecută prietenul în centrul municipiului Sighet, avea discernământ

SIGHET: Sigheteanul care şi-a omorât săptămâna trecută prietenul în centrul municipiului Sighet, avea discernământ

Sighetenul care a îngrozit întreaga comunitate cu crima săvârşită în urmă cu o săptămână în centrul Sighetului este cercetat pentru infacţiunea de omor. Tribunalul Maramureş a emis ieri pe numele acestuia mandat de arest preventiv pentru 29 de zile. Inculpatul Pop Nicolai şi-a recunoscut fapta, însă se scuză că nu a intenţionat să-i curme viaţa bunului său prieten.
Ioan Petran, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş ne-a declarat că ieri , 22 octombrie procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Pop Nicolai, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.  Pe numele sighetenului care şi-a ucis cu sânge rece prietenul de pahar, Tribunalul Maramureş a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Din probele administrate până în prezent de anchetatori, a rezultat faptul că, inculpatul Pop Nicolai, în seara zilei de 17 octombrie 2012, în timp ce se afla la domiciliu în municipiul Sighetu Marmaţiei, judeţul Maramureş, împreună cu victima N.I., pe fondul consumului de alcool, a aplicat acesteia o lovitură cu cuţitul în zona toracelui stâng, cauzându-i o leziune gravă ce a determinat decesul. Ioan Petran, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş ne-a declarat că expertiza pshiatrică a scos la iveală faptul că “în momentul comiterii faptei, Pop Nicolai avea discernământ”.
Întrebat cum şi-a motivate criminalul fapta, prim-procurorul Petan ne-a declarat că incuplatul şi-a recunoscut fapta scuzându-se şi susţinând totuşi că nu a intenţionat să-i curme viata bunului său prieten.”…a recunoscut,  şi-a motivate gestul prin faptul că nu a avut intenţia de ai aplica o lovitură mortală. Înculpatul susţine că a lovit cu cuţitul victima în zona toracelui dintr-o eroare. Cercetările în cauăză continuă, urmând să se aducă probe noi la dosar. La finalizarea urmăririi penale va fi sesizată instanţa de judecată. Procurorii speră să finalizeze urmărirea penală în această perioadă de 29 de zile. ” a conchis acesta
Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele şi stabilirea răspunderii judiciare.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.