SIGHET: Operatorii de turism au reuşit să vândă anul acesta mai bine pachetele pentru Revelion, decât cele pentru Crăciun în Maramureş

SIGHET: Operatorii de turism au reuşit să vândă anul acesta mai bine pachetele pentru Revelion, decât cele pentru Crăciun în Maramureş

Mai sunt două luni de zile până la Crăciun şi deja 70% din unităţile de cazare din Maramureş nu mai au locuri libere pentru sărbătorile de iarnă.Deşi Maramureşul atrăgea cei mai mulţi turişti pentru tradiţiile locale de sărbătoarea Crăciunului, anul acesta cele mai multe cereri au fost pentru Revelionul în Maramureş. Dacă de Crăciun sighetenii petrec acasă, în familie, anul acesta şi de Revelion vor rămâne cât mai aproape de casă.

Ştefan Menandru, operator turism la o agenţie de turism din Sighet ne-a relatat că a rămas surprins de cât de multe solicitări s-au înregistrat până acuma pentru a petrece sărbătorile de iarnă în Maramureş, în special pentru Revelion. Cele mai multe cereri vin de la tour operatorii din Bucureşti şi mai puţin de la străini.
Majoritatea solicită informaţii despre obiective turistice, transport şi condiţii de cazare. Pentru perioada Revelionului, Maramureşul s-a vândut în proporţie de 70%. La pensiuni mai sunt puţine locuri, au mai rămas locuri la pensiunile tradiţionale care aşteaptă cereri de la grupuri mari, pentru a nu risca să rămână cu camerele goale. Nu s-au vândut  deocamdată pachete la individual, la familii sau la grupuri mici. Paradoxal, de Crăciun mai sunt locuri libere. Deşi Crăciunul e mai interesant decât Revelionul în Maramureş, operatorii au reuşit să vândă anul acesta mai bine pachetele pentru Revelion, decât cele pentru Crăciun.
În ceea ce priveşte segmentul de outgoing, cei care pleacă de sărbători de acasă, se pare că sighetenii nu sunt foarte  decişi pentru a alege o destinaţie externă. Sunt cereri, însă mai puţine decât anul trecut, majoritatea sunt pentru schi în Austria sau alte staţiuni de schi din Europa. Informativ se interesează de tarife pentru a face  alegerea cea mai bună. Pentru zonele calde oferte sunt pentru Dubai sau Thailanda, Revelion exotic în Kenya sau Marea Caraibelor –  Republica Dominicană.
Pentru schi se tatonează deocamdată terenul pentru că nu se ştie când va fi prima ninsoare, dar locuri sunt la Cavnic şi complexul Borşa.
În ceea ce priveşte tarifele, Ştefan Menandru ne-a oferit câteva preţuri: 650 de lei de persoană cu demipensiune şi masa festivă inclusă pentru un sejur de cinci nopţi pentru Revelion la o pensiune rustică din Maramureşul Istoric.Cel mai ridicat tarif pentru sejurul de sărbători este de 1700 de ron de persoană cu patru nopţi de cazare, la Pensiunea Maramureş Resort, de patru margarete, din Budeşt, care se va deschide în curând.  
De Crăciun tarifele sunt cu 10-15%mai mici între 500 şi 1300 de lei de persoană.
Pentru destinaţiile externe, tarifele pornesc de la 200 de euro cazare pentru două persoane în Austria şi pot ajunge până la 500 de euro pentru două persoane cu demipensiune.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.