Sighet: O asistenta si o infirmiera de pe sectia psihiatrie femei au fost agresate azi noapte de o pacienta violenta

Sighet: O asistenta si o infirmiera de pe sectia psihiatrie femei au fost agresate azi noapte de o pacienta violenta

O asistenta si o infirmiera au fost agresate azi-noapte de o pacienta internata pe Sectia Psihiatrie femei din Spitalul Municipal Sighet.

Surse din cadrul spitalului sustin ca una dintre asistente a fost lovita de bolnava internata, aceasta tragandu-i o palma, sucindu-i mana si lovind-o in repetate randuri in zona capului. Bolnava a fost adusa de un echipaj de politie la sectia Urgenta de unde a fost trimisa la sectia de Psihiatrie femei. Se pare ca pe sectia de Psihiatrie femei la acea ora erau doar aistenta si o infirmiera desi erau internati circa 24 de pacienti. Bolnava este din comuna Sarasau si a mai fost internata pe aceeasi sectie.

Asistenta agresata sustine ca "n-am primit bataie de 20 de ani incoace, nu ma bate barbatul dar ma bate bolnavul la serviciu". Cu toate acestea s-a resemnat si nu a raportat cazul, considerandu-l riscul meseriei.

"Aseara am fost agresata, de o bolnava adusa de la Sarasau. Era o bolnava de-a noastra veche. M-a lovit. Sunt vanata dar o sa imi treaca. Noi am mai primit bataie", a declarat pentru maramedia.ro Maria Berci, una dintre asistentele agresate.

Potrivit acesteia, femeia care a recurs la acte de violenta a fost adusa la Spitalul Municipal Sighet azi-noapte, in jurul orei 01:30. "Noi am coborat jos, am mers si am preluat-o, domnii politisti ne-au adus-o sus si au plecat, ca au vazut ca e linistita. Am coborat sa inchid usa dupa ei, doamna infirmiera a ramas cu bolnava, a tras-o dupa ea, eu am urcat sus, bolnava m-a tras si pe mine si a fugit jos, pe scari. M-a lovit, m-a tras de mana si m-a lovit la gat, dar nu tare. A fost foarte agitata. Dupa ce am imobilizat-o in camasa de forta, i-am facut tratament injectabil ca ne-a fost frica. Astazi n-am fost buna de nimic", a mai relatat Maria Berci.

"Domnii politisti ne-o adus-o si o plecat. Noroc ca a ramas buletinul femeii pe bord la dansii. S-au intors inapoi. Eu cand am coborat sa le deschid usa bolnava era jos langa mine si mi-a tras o palma. Eu nu am mai avut putere nici sa deschid usa. Am tremurat cu cheia in mana. Am deschis usa, domnii de la politie au actionat, i-au pus catusele si ne-au ajutat sa o imobilizam in salon", a mai relatat pentru maramedia.ro Maria Berci. Dupa incidentul de azi-noapte, femeia spune ca se va duce la locul de munca cu frica si ca nu va mai prelua bolnavi decat daca vor fi sub tratament, imobilizati la pat.

Intrebat de echipa TV Sighet despre incident, managerul Vasile Stefanca, proaspat intors ieri din concediu, sustine ca nu are informatii privitor la incidentul semnalat dar va cere un raport de pe sectie. Acesta a convocat mâine la prima oră o şedinţă cu personalul medical care a fost de serviciu pe sectia unde s-a petrecut incidentul azi noapte, urmând a se întocmi un raport pe baza căruia se vor lua măsurile care se impun.

In urma cu doar cateva saptamani in acelasi Spital Municipal Sighet pe sectia de barbati pshiatrie au murit doi pacienti internati in urma unei altercatii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.