SIGHET: Încep cursurile la Centrul de Excelență

SIGHET: Încep cursurile la Centrul de Excelență

O nouă ediţie a proiectului Centrul de Excelenţă va debuta sâmbătă la Sighetu Marmaţiei. Astfel, şi în acest an şcolar elevii vor beneficia de cursuri gratuite la materiile de bază, fiind pregătiţi de cei mai buni profesori din municipiu. La Liceul Pedagogic ”Regele Ferdinand” se vor desfăşura cursuri de limba şi literatura română.
Unii dintre cei mai buni profesori de limba română din liceele sighetene vor pregăti elevii care doresc să obţină performanţe la această materie. Cursurile de limba română vor avea loc la Liceul ”Regele Ferdinand” în fiecare sâmbătă de la ora 11:00. Responsabilul Centrului de Excelenţă la limba română, Odarca Bout, le face o invitaţie elevilor de a participa la aceste cursuri, în ideea în care prin intermediul centrului aceștia au posibilitatea de a participa la diverse concursuri, fiind meditaţi în mod gratuit.
“De data asta e vorba de copiii pasionaţi şi cei care pot să facă performanţă la obiectul limba şi literatura română. Aşadar, îi aşteptăm pe toţi elevii din clasele V- XII, de la toate şcolile din Sighet, să ne adunăm la acest Centru de Excelenţă, ocazie cu care va fi lansată Revista Excelenţilor nr.5”, a declarat  Odarca Bout, profesoară de limba română şi responsabilul Centrului de Excelenţă.
Ca în alţi ani elevii care vor participa la aceste cursuri vor dobândi multe cunoştinţe de la cei mai buni profesori.
“Ne propunem o serie de activităţi legate şi de orele care sunt prevăzute în curiculă, aşadar se face o aprofundare a materiei respective, dar nu numai. O să facem şi activităţi extracuriculare care le formează o serie de competenţe legate de lectura de plăcere, de scrierea creativă şi asta printr-o serie de concursuri, olimpiade şi alte activităţi”, a precizat Odarca Bout.
Toţi elevii sunt aşteptaţi să-şi îmbunătăţească bagajul de cunoştinţe la limba română prin intermediul acestui program, iniţiat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, împreună cu Inspectoratul Şcolar Maramureş şi cu Liceul Pedagogic ”Regele Ferdinand”.          
                                                                                                                                       
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.