SIGHET: GALACTICII – cei mai buni ţurcaşi de la Turneul Sighetean de Ţurcă- ediţia a III-a

SIGHET: GALACTICII – cei mai buni ţurcaşi de la Turneul Sighetean de Ţurcă- ediţia a III-a

Din nou echipa Galacticilor s-a impus pe terenul de ţurcă. Au câştigat în urmă cu puţin timp Campionatul de ţurcă ediţia a II-a, iar duminică au mai cucerit un trofeu: al celei de-a treia ediţii a Turneului Sighetean de Ţurcă. Tot această echipă a dat şi cel mai bun ţurcaş, Lori, componentul Galacticilor fiind cel care a intrat în posesia premiului ţurcaşului care a acumulat cele mai multe puncte de lovire pe durata întregului turneu.

Asociaţia Sportivă Clubul Român de Ţurcă  a organizat în perioada  20-21 octombrie la Stadionul Municipal Turneul Sighetean de Ţurcă ediţia a III-a. În grupe s-au jucat meciuri de câte o oră  în sistem “fiecare cu fiecare”. Sâmbătă s-au disputat meciurile în grupă, iar duminică s-au jucat  seminifinalele şi finala. La turneu au participat 9 echipe: Echipa Zöldhagyma Echipa Melcii Verzi Jackals Moroşenii, Tinerii, Galacticii, Stejarii, BIG- din Baia Mare, Agnita Clepci Team din Sibiu.După două zile pline de meciuri, pe primele patru locuri s-au clasat Galacticii, Tinerii, Moroşenii şi băimărenii de la BIG.Câştigătorii au fost recompensaţi cu premii în bani.
Echipa câştigătoare a fost premiată cu – 450 lei,  echipa câştigătoare a locului II cu 250 lei,  echipa clasată pe locul III cu 150 lei. Lori, ţurcaşul care a reuşit să acumuleze cele mai multe puncte la lovire pe durata întregului turneu  a fost recompensat de organizatori cu 150 lei.

Nicu Rotărescu, sponsorul unic al competiţiilor sportive de ţurcă crede în acest joc, motiv pntru care şi-a format şi o echipă, băimărenii de la B.I.G., cu care a intrat pe terenul de joc atât în cadrul Campionatlui de Ţurcă ediţia a II-a, dar şi la Turneul de Ţurcă, ediţia a III-a, unde s-au clasat pe locul IV. “Pentru mine ţurca e un joc care dezleagă amintiri şi leagă prietenii. E un joc care are la bază fairplay-ul şi sper că dacă se vor implica mai mult şi alţi jucători din alte judeţe, ţurca să se exindă în toată ţara ”, ne-a mărturisit acesta la finalul turneului.

.
Tot duminică a avut loc şi premierea echipelor câştigătoare a Campionatului Sighetean de Ţurcă ediţia a II-a, cei mai buni fiind şi de această dată tot cei din echipa Galacticii, iar cel mai bun ţurcaş a fost Feher Freddie, de la Moroşenii. Tot duminică a avut loc şi un concurs cu premii pentru spectatori, câştigat de soţia unuia dintre cei mai buni ţurcaşi, Sanda Feher.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.