SIGHET: Elevii de clasa a X-a sunt vaccinaţi la cabinetul medicului şcolar

SIGHET: Elevii de clasa a X-a sunt vaccinaţi la cabinetul medicului şcolar

Calendarul campaniilor şcolare de vaccinare prevede în acestă perioadă vaccinarea elevilor din clasa a X-a, având în vedere faptul că anul trecut nu l-i s-a administrat vaccinul. La Liceul Regele Ferdinand, elevii clasei a X-a au călcat curajoşi pragul cabinetului şcolar medical. Înainte de aceasta, medicul le-a vorbit despre importanţa administrării acestui vaccin şi despre riscul în cazul în care acesta nu este efectuat.
Elevii din clasa a X-a recuperează în acestă perioadă vaccinul care trebuia făcut anul trecut, cel diftero tetanic, făcut cu scopul de a induce imunitatea. Timp de două săptămâni, perioada 8-19 octombrie, medicii şcolari trebuie să le administreze elevilor vaccinul. La Liceul Regele Ferdinand, acest lucru s-a întâmplat chiar astăzi, când elevii s-au prezentat pe rând la cabinet în vederea vaccinării.
Vaccinul diftero tetanic este extrem de important deoarece previne anumite boli sezoniere contagioase destul de grave, difteria şi tetanosul, care în cazul în care nu sunt prevenite prin vaccinare se mai pot trata doar prin intermediul antibioticelor. La unele persoane pot apărea după vaccinare şi anumite stări adverse, însă medicul recomandă ca elevii şi părinţii să nu se impacienteze deoarece nu prezintă probleme.

Urmează ca în perioada 5-23 noiembrie şi elevilor claselor a II-a respectiv a III-a să li se administreze un vaccin, cel antipoliomielitic, care este recomandat copiilor cu vârte între 8 şi 9 ani.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.