Sighet: Elevii au alte "priorităţi"

Sighet: Elevii au alte "priorităţi"

Problema absenteismului în rândul elevilor nu este de azi, de ieri, însă pe zi ce trece elevii se îndepărtează de şcoală tot mai mult. Unii ajung chiar să abandoneze studiile, motiv pentru care conducerile unităţilor de învăţământ sunt nevoite să apele la metode drastice de a împiedica acest lucru, ca de exemplu vizitele la domiciliul elevilor cu scopul de a-i face pe părinţi să conştientizeze cât de gravă este problema.
Majoritatea elevilor de liceu din Sighet, provin din mediul rural sau au părinţi plecaţi în străinătate, fapt care le conferă o anumită libertate, care duce în cele din urmă la lipsa de interes pentru şcoală. Liceele sighetene se confruntă cu această problemă de foarte mult timp şi în ciuda măsurilor luate nu reuşesc să îi stăpânească pe elevi. Aceştia găsesc tot timpul o cale de a absenta, cu atât mai mult cu cât părinţii ori sunt plecaţi, ori sunt din mediul rural şi nu au habar de ce se întâmplă cu copiii lor. De la absenţe foarte multe şi până la abandon şcolar nu este decît un pas, fapt care îi sperie pe dascăli.
Liceul Taras Sevcenko se confruntă cu acestă problemă şi din cauza faptului că elevii provin din mediul rural sau din familii dezorganizate. Conducerea liceului speră ca în acest an, noile măsuri de prevenire să diminueze rata absenteismului.
Dascălii recomandă părinţilor să fie foarte atenţi la anturajele din care fac parte copiii lor şi la obiceiurile pe care şi la fac.
Încă de la începutul acestui an, şcolile, dar în special liceele se confruntă deja cu absenţele.  Elevii au alte preocupări în timpul orelor şi absentează fără a avea un motiv întemeiat, fapt care îi determină pe profesori să recurgă la metode extreme de a stopa acest lucru.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.