Sighet: Bătălia pe alimente

Sighet: Bătălia pe alimente

Înghesuială mare la Cantina Socială din Sighet. Beneficiarii de pachete alimentare gratuite din partea Uniunii Europene se înghesuie şi de această dată la intrarea în cantină. Se creează cozi infernale încă de la primele ore ale dimineţii, aceştia nu respectă rândul şi sunt extrem de nemulţumiţi de situaţie. În ciuda recomandărilor care li s-au făcut din partea reprezentanţilor Serviciului Social, aceştia sunt la fel de indiferenţi cu privire la cerinţele care li se cer.
Şi în acest început de săptămână, beneficiarii de ajutoare sociale alimentare din partea Uniunii Europene se îmbulzesc către uşa Cantinei Sociale. Pe lângă toate acestea, în momentul în care le vine rândul, unii descoperă faptul că nu se regăsesc pe listele de distribuire, primite de la Baia Mare, aşa că sunt nevoiţi să plece acasă cu mâna goală.
De asemenea, probleme apar şi la nivelul celor care beneficiază de ajutor social în urma unor persoane decedate. Sfatul reprezentanţilor este acela de a fi pregătiţi cu actele necesare să facă dovada că sunt moştenitori de drept ai ajutorului.
Acest început de săptămână anunţă totuşi că spiritele s-au mai calmat, în comparaţie cu prima săptămână, vineri, când a fost neapărată nevoie de intervenţia unui echipaj de poliţie, pentru a-i linişti pe beneficiari.
Distribuirea alimentelor va continua toată săptămâna cu aceleaşi categorii ca şi data trecută, azi au primit pachetele cu alimente persoanele cu handicap, mâine vor primi pensionarii, iar spre sfârşitul săptămânii şomerii şi beneficiarii ajutorului social.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.