Sighet: Aprovizionări din timp

Sighet: Aprovizionări din timp

La mai puţin de o lună de zile până la sărbătorile de iarnă, sighetenii au început deja să se aprovizioneze cu carne. Măcelăriile şi-au făcut deja stocul la toate tipurile de carne de porc, de la ciolan, la costiţă, dar şi la cânăciori proaspeţi, iar acestea se vând bine încă de pe acum. Preţurile nu au crescut încă, însă este posibil să se scumpească în cel mai scurt timp. Oamenii sunt precauţi şi cumpără din timp, pentru a evita orice posibilă creştere.
Tradiţionala carne de porc este deja la mare căutare. Sighetenii sunt oameni foarte conştiincioşi şi economi, de aceea au început deja să-şi facă proviziile pentru sărbători. Cum se zvoneşte o posibilă creştere a preţurilor la carnea de porc, aceştia profită de preţurile actuale şi îşi umplu cămăruţele cu cele necesare. Nelipsite din coşul de cumpărături sunt costiţa, cârnaţii, muşchiul de porc, dar şi picioarele de porc pentru răcituri. De asemenea oamenii cumpără din timp şi pentru a le trimite colete persoanelor dragi din străinătate cu scopul de a le oferi posibilitatea de a se simţi mai aproape de casă, cu tradiţionala mâncare de sărbători.
Marile magazine şi măcelării din Sighet se aprovizionează zilnic cu marfă, pentru a pune la dispoziţia clientului carne proaspătă, de primă mână. Cei mai buni cumpărători sunt pensionarii, care preferă să se aprovizioneze încet, încet cu de toate, deoarece bugetul nu le permite să cumpere tot dintr-o dată.
Încetul cu încetul ne aapropiem tot mai mult de spiritul sărbătorilor, ocazie cu care suntem nevoiţi să ne gândim din timp şi la masa de sărbători, de unde bineînţeles, carnea de porc este nelipsită.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.