Un număr de 74 de specialiști din instituții publice sau companii private, din 29 de țări, de pe trei continente, se vor reuni la Sibiu, în perioada 1-3 octombrie, la cea de a doua ediție a Congresului Cybersecurity în România, informează un comunicat remis luni AGERPRES.
Organizat în partenariat cu International Telecommunication Union (ITU, ONU-Geneva), Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate (CERT-RO) și sub egida Ambasada Elveției în România, ‘Cybersecurity in Romania’ este conceput ca o platformă de dialog public-privat, la nivel regional — central european — în domeniul cyber și are ca scop conturarea unei perspective macro-regionale a ceea ce reprezintă cea mai mare provocare a momentului — securitatea cibernetică.
‘Cybersecurity in Romania’ este deschis unui număr cât mai mare de persoane de decizie din rândul întreprinderilor, scopul fiind acela de a înțelege și a conștientiza fenomenele și riscurile la care sunt expuși toți utilizatorii de Internet și impactul pe care îl poate avea un atac cibernetic în viața personală și profesională a fiecăruia.
Congresul este neutru, conform organizatorilor, oferind astfel o platformă interactivă de dialog între decidenți și specialiștii IT. Prin intermediul unor workshop-uri specifice se urmărește realizarea unei dezbateri, astfel încât să se realizeze "o înțelegere de 360°" a principiilor celor mai noi probleme de securitate, a modurilor de preîntâmpinare a acestora și a modurilor în care acestea sunt abordate în diferite țări, pentru a putea fi implementate în propriile instituții și companii.
Ediția din acest an a ‘Cybersecurity in Romania’ aduce o premieră: o zi de training pre-conferință (1 octombrie) pentru persoanele de decizie care nu au o pregătire tehnică. În acest mod, oamenii de afaceri vor putea profita din plin de conferință și vor putea gândi imediat măsurile potrivite care trebuie luate în privința propriilor afaceri. Aceasta va fi o zi de pregătire intensivă, cu intervenții din România și din străinătate, care va introduce participanții în complexitatea problemelor, de la business intelligence, la legislație și de la organizarea resurselor umane la riscuri și cazuri reale de atacuri interne și externe.
Evenimentul este organizat de către Swiss WebAcademy (SWA), o asociație profesională româno-elvețiană, împreună cu Security Brokers (Italia), ASIA și Agora Group. Înființată în 2012, SWA a devenit un promotor al tehnologiilor web în domeniul economic și instituțional din România. Evenimentul beneficiază de sprijinul, printre alții, a Consiliului Județean, Universității "Lucian Blaga", Dell Security, Q-East, CertSIGN, Bitdefender.
În ultimii doi ani peste 120 de români au fost specializați, la Sibiu, în domeniile Web Design și Programare Web, prin cursuri care beneficiază de expertiză elvețiană și care sunt susținute de traineri atestați de Haute Ecole ARC (Ecole d’Ingénieurs, Neuchâtel, Elveția).
Lasa un raspuns