SFATURI UTILE: Poliția vine cu o serie de recomandări pentru o călătorie în siguranță

SFATURI UTILE: Poliția vine cu o serie de recomandări pentru o călătorie în siguranță

 Pentru că tot mai multe persoane aleg să își petreacă sărbătorile Pascale în străinătate, polițiștii au venit cu o serie de sfaturi care ar trebui să asigure cetățenilor o călătorie în siguranță. Oamenii legii recomandă să aveți grijă de bunurile personale , să schimbați banii doar la instituții financiare autorizate și să parcați mașina în locuri sigure.

Pentru o călătorie sigură Poliția Română îndeamnă să vă informați asupra noutăților privind nivelul de siguranță și legislația atunci când urmează să călătoriți în străinătate. 
”Procurați-vă adresele, telefoanele ambasadelor sau consulatelor ţării noastre din statele în care urmează să vă petreceți sejurul mult așteptat pentru a putea solicita asistenţă consulară de specialitate, în caz de nevoie. Aceste informaţii vă sunt puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Externe ”, se arată în informarea emisă de Poliția Română.
De asemenea este recomandat să verificați agenţia de turism de la care urmează să achiziţionaţi biletele pentru vacanță și nu vă lăsaţi atraşi de preţurile tentante, întrucât ofertele “generoase” pot fi înşelătoare. Dacă urmează să călătoriţi cu avionul, nu păstraţi obiecte de valoare  în bagajele pentru cală.
Atunci când alegeți să ajungeți la destinație cu mașina, parcați autoturismul în parcarea proprie a hotelului sau a pensiunii unde veți fi cazat. În cazul în care nu aveți parte de acest serviciu, lăsați vehiculul în locuri sigure, în care este permisă parcarea. Schimbați banii numai la unitățile bancare ori la schimburi valutare autorizate și nu vă lăsați atrași de cursul extrem de avantajos pe care vi l-ar putea oferi persoane care vă abordează pe stradă.
Asigurarea de sănătate în cazul unei călătorii în afara țării este importantă, mai ales că unele destinații exotice impun condiții de sănătate speciale.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.