Şeful OPSPI a sesizat Parchetul: Dan Diaconescu acuzat de înşelăciune

Şeful OPSPI a sesizat Parchetul: Dan Diaconescu acuzat de înşelăciune

Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, a sesizat miercuri Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune de către Diaconescu Cristian Dan, pe care îl acuză că a produs o perturbare deosebit de gravă a activităţii SC Oltchim S.A. şi OPSPI, a anunţat miercuri un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA).
"Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie, Remus Vulpescu, a sesizat miercuri Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a Statului Român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 de milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la SC Oltchim S.A. Râmnicu-Vâlcea", se arată în comunicatul MECMA.
Potrivit sursei citate, activitatea infracţională reclamată a fost săvârşită prin multiple acţiuni deliberate, având drept scop dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al licitaţiei organizate pentru privatizarea SC Oltchim S.A. şi a drepturilor decurgând din această calitate, de către Diaconescu Cristian Dan. De asemenea, activitatea infracţională reclamată prezintă elemente
transfrontaliere.
"În cadrul activităţii infracţionale reclamate, numitul Diaconescu Cristian-Dan a utilizat înscrisuri false, pe care le-a întocmit sau obţinut de la terţe persoane. Se apreciază ca prin activitatea infracţională reclamată a fost produsă o perturbare deosebit de gravă a activităţii SC Oltchim S.A. şi OPSPI", se mai arată în comunicat.
În acest context, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în lndustrie, Remus Vulpescu, şi-a exprimat public regretul pentru insuccesul licitaţiei de privatizare a SC Oltchim S.A şi şi-a anunţat demisia din funcţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.