ȘEDINȚĂ DE CONSILIU: A fost aprobat bugetul local al municipiului Sighetu Marmației

ȘEDINȚĂ DE CONSILIU: A fost aprobat bugetul local al municipiului Sighetu Marmației

 Consilierii locali au aprobat azi bugetul local. Acesta a fost discutat în prealabil de fiecare comisie în parte.  Astfel, se prevede în bugetul local al municipiului Sighetu Marmației pe anul 2017, atât la venituri cât și la cheltuieli suma de 156 000 540 lei.

Bugetul votat azi în ședința de Consiliu local este mai mare decât de cel din anul precedent.
”Bugetul pe anul acesta este destul de mare, mult mai mare ca și anul precedent, asta și privind alocațiile de la bugetul de stat, mă refer la cote defalcate pe impozitul pe venit, care au crescut considerabil de la 18 000 000 lei, la 22 000 000 lei. Asta ne ajută în sensul finanțării unităților de subordonare locală, cele pentru care nu s-au alocat expres sume din bugetul de stat. Nu vorbesc aici de unitățile de învățămânmt, pentru care a alocat Ministerul Finanțelor  sume atât pentru cheltuielile de personal, chiar majorate fiind, chiar mai mari decât suma totală solicitată ca și cost per elev la nivel de municipiu”, explică Ioan Bărbuș, director executiv Primăria Sighet.
Ioan Bărbuș spune că nicio instituției nu este dezavantajată de bugetul pe anul în curs.
”Nicio unitate nu este dezavantajată, chiar dacă la Centrul Cultural, față de alocările din anii precedenți, s-a dat acuma mai puțin pe partea de bunuri și servicii. Centrul Cultural organizează manifestări de tot felul,  am încercat să reducem puțin din alocațiile bugetare acolo, sub rezerva că manifestațiile culturale le vom mai concentra puțin, și să încercăm să încasăm din închirieri pe domeniul public anumite sume pe care să le utilizeze cu această destinație Centrul Cultural, pe diverse evenimente culturale”, arată Ioan Bărbuș. 
Ioan Bărbuș amintește care sunt categoriile avantajate de bugetul votat azi.
” Dezavantajată nu este nicio instituție subordonată primăriei, dimpotrivă o dată cu creșterile salariale obținute prin lege, acele majorări de 20%, sunt unități de subordonare locală cum ar fi  creșele sau cabinetele medicale școlare care au primit creșteri salariale mult mai mari, chiar și la însoțitorii persoanelor cu handicap a cescut venitul pe acest an”, precizează Bărbuș. 
Totodată, în bugetul local pe anul 2017 se prevede suma de 100.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă pe fonduri publice alocate de la bugetul local a activităților sportive nonprofit de interes general. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.