SE REABILITEAZĂ CLĂDIREA: Casa de Cultură, Școala Populară de Artă ”Gheorghe Chivu”și Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici” își mută sediul

SE REABILITEAZĂ CLĂDIREA: Casa de Cultură, Școala Populară de Artă ”Gheorghe Chivu”și Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici” își mută sediul

 Casa de Cultură, Școala Populară de Artă ”Gheorghe Chivu”și Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”au termen de două săptămâni să părăsească sediul unde activează în momentul de față. Palatul Cultral, clădirea ce găzduiește cele trei instituții, va intra într-un proces de reabilitare coordonat de Episcopia Maramureșului și Sătmarului în parteneriat cu Primăria Sighet. Pentru fiecare isntituție de cultură s-au găsit sedii provizorii, unde ar putea funcționa în condiții decente.

În două săptămâni sunt preconizate să înceapă lucrările de renovare și reabilitare a Palatului Cultural din Sighet. În aceste condiții, cele trei secții de cultură, Casa de Cultură, Biblioteca și Școala Populară de Artă, vor trebui să-și găsească altă locație în care să-și desfășoare activitatea. Casa de Cultură se va muta în clădirea Sălii Studio. Pentru Biblioteca Municipală ”Laurențiu Ulici”, primăria va face o investiție de 250 000 de lei, pentru a pregăti viitorul sediu la Școala nr.4. 
”Noi am parcurs bugetul de anul trecut și mai aveam 250 000 de lei pe care nu știam cum să-i întrebuințăm. Acești bani, prevăzuți inițial pentru asfaltări, îi vom folosi pentru lucrări de renovare la Școala nr .4, unde sunt necesare lucrări de reparații și reabilitare a instalațiilor. În termen de trei sătpămâni, biblioteca se va muta acolo”, precizează primarul Horia Scubli.
În ceea ce privește Școala Populară de Artă ”Gheorghe Chivu”, aceasta va cunoaște mai multe locații.
”Partea de dans compusă din ”Ansamblul Mara”, de la Casa de Cultură, dar și copiii de la secția de dans a profesoarei Cristina Kovi, pecum și cei de la secția de pictură, se vor muta în spațiul fostei discoteci de la etajul clădiii Zimbrului. Cu o simplă zugrăveală reușim să-i mutăm acolo. Liceul ”Taras Sevecnko” ne-a pus la dispoziție o sală de clasă, Școala gimnazială ”Dr. Ioan Mihalyi de Apșa” ne-a pus la dispoziție trei săli de la subsolul clădirii, iar conducerea  Liceului Tehnologic Forestier ne va pune la dispoziție restul de săli de care avem nevoie”, spune Horia Scubli. 
Școala Populară de Artă și Casa de Cultură se vor muta înapoi la Palatul Cutural, la finalizarea proiectului de reabilitare, pe când biblioteca va rămâne la Școala nr. 4 cu caracter definitiv. Pentru Școala nr.4, primăria a gândit un proiect de extindere a corpului lateral, situat înspre curtea interioară, pentru etaj fiind prevăzută o sală mai mare, pentru activitatea de dansuri, iar la parter, vor fi amenajate săli de clasă pentru cei care studiază instrumente. Școala nr. 4 a fost întrebuințată de Ministerul Educației Primăriei Sighet pe un termen de zece ani, care expiră în anul 2023.Primăria a anunțat că va face demersuri pentru prelungirea contractului.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.