SE DESCURCĂ CUM POT: Apa din comuna Bogdan Vodă nu este potabilă, iar oamenii folosesc fântânile în 2017

SE DESCURCĂ CUM POT: Apa din comuna Bogdan Vodă nu este potabilă, iar oamenii folosesc fântânile în 2017
Apa din comuna Bogdan Vodă nu este potabilă. Acest lucru a fost constatat în urma unui control efectuat de Direcția de Sănătate Publică Maramureș. Acum primarul spune că trebuie să investească din nou bani în acest proiect ca să funcționeze o instalație de clorinare necesară pentru ca apa să fie potabilă. 
Primarul comunei spune că pentru proiectul care prevede aducțiunea de apă potabilă în Bogdan Vodă a fost făcută recepția în anul 2015 și a costat 48 miliarde lei  însă banii s-au cheltuit înainte ca proiectul să fie finalizat.
 „În urmă cu o săptămână rețeaua de apă potabilă a fost supusă unui control din partea DSP-ului. În urma acestui control apa care este furnizată de rețeaua de apă comunală în localitatea Bogdan Vodă și în satul Bocicoel care aparține de Bogdan Vodă a fost declarată ca apă nepotabilă”, a declarat în cadrul emisiunii Maramureșul azi, Anuța Bizău, primarul localității Bogdan Vodă.
Primarul  a menționat că în perioada următoare trebuie să întocmească documentația necesară pentru a obține avizul de la Direcția de Sănătate Publică Maramureș, însă s-ar putea să se întâmpine probleme.
 „Urmează ca în termen de 15 zile să încercăm să depunem documentația ca să obținem avizul de la DSP, va fi foarte greu de obținut acel aviz întrucât nu funcționează o stație de purificare, de clorinare așa cum trebuia să existe la orice rețea de apă potabilă”, a adăugat Anuța Bizău.
Anuța Bizău a mai menționat că pe raza comunei au fost lipite mai multe afișe pentru a aduce la cunoștința localnicilor că apa din localitate nu este potabilă. Până când se va rezolva această problemă, oamenii sunt nevoiți să folosească apă din fântâni.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.