SCANDAL LA POȘTĂ: Câțiva pensionari sigheteni s-au enervat că nu și-au primit pensia înainte de Paști

SCANDAL LA POȘTĂ: Câțiva pensionari sigheteni s-au enervat că nu și-au primit pensia înainte de Paști

 Banii au fost motiv de scandal în Vinerea Mare pentru câțiva sigheteni. Mărul discordiei l-a reprezentat promisiunea ministrului muncii că românii își vor primi pensiile cu două zile mai devreme decât de obicei, adică pe 14 aprilie, însă de la poștă oamenilor li s-a spus că nu sunt bani. De aici a pornit și un conflict cu angajații instituției.

Încă de dimineață mai mulți sigheteni au mers să își ridice pensiile, cu toate că nu era data la care trebuiau să își primească banii. Pentru că alți penionari și-au ridicat banii chiar înaintea lor, oamenii au încercat să găsească vinovații pentru această situație. La apariția camerelor de luat vederi spiritele s-au mai calmat și oamenii au fost mai diplomați în răspunsuri.
 „A fost sesizarea mea pentru că m-am prezentat aici la 10:30, acum este ora 12:00 și cred că au fost sute de oameni aici de dimineață care nu au reușit să își ridice pensiile. Eu am fost sunată de factorul poștal, mi s-a spus că mi-a lăsat cuponul aici, să mă prezint or la celelalte persoane nici nu le-a spus, nu ne-a promis măcar că o să dea pensiile. Așteptăm acuma să vedem, sunt oameni mai necăjiți care chiar au nevoie de pensia aceasta. Nu știu, nu judec pe nimeni și nu vreau să intru în conflict cu nimeni din acest motiv, să se rezolve problema”, a spus Maria Codrea.
 „În mai multe rânduri s-a repetat treaba asta, nu e prima dată când nu sunt bani, nu știu ce proceduri fac pentru că atunci când cuponul s-a primit, banii s-au livrat cu 3-4 zile înainte. Nu sunt bani și îmi pare foarte rău, și eu stau de 3 ore aici și am nevoie de bani dar nu îi pot scoate, nu e vina lor dar undeva e o greșeală, probabil la județ, nu știu pe ce sistem se lucrează cu banii, de unde îi livrează, pe data de 12 trebuia să primesc și e 14 azi, mi s-a spus că nu sunt bani. S-au dat cu 2 zile înainte, a anunțat ministra muncii că se dau cu 2 zile și nu sunt. Îmi pare foarte rău că e vinerea mare și nu e frumos să ne certăm”, a spus Ioan Deac.
O pensionară a spus printre lacrimi că dacă nu își primește pensia azi, nu va avea niciun ban de Paște, și a așteptat să vadă dacă își va ridica bani măcar până la sfârșitul programului de lucru.
 „Eu am fost operată și am venit după pensia și au zis că nu au bani. A zis să aștept domnul diriginte că dacă or primi banii o să ne dea, eu ce să fac că sunt singură, nu am pe nimeni. În 23 vine pensia dar dacă se daua Cuma înainte de Paști, la toată lumea trebuie un leu, eu ce fac că nu am de o pâine, 1 leu nu am. Ieri am fost au zis că nu au bani, azi nu au bani, să mă duc să cerșesc la biserică să îmi dea un ou și o bucată de pască că nu am un leu”, a spus pensionara Maria Botiș.
De cealaltă parte, dirigintele Oficiului Poștal Sighet a explicat că nu sunt bani să se facă plăți anticipate, însă s-a încercat să se dea pensiile celor care depind de acești bani.
 „Noi am început plățile pensiilor cu trei zile mai repede. Întrucât dimineață au venit foarte mulți oameni necăjiți care efectiv nu au cu ce să facă Paștele am făcut eforturi și i-am achitat pe toți ca dovadă că nu sunt oameni necăjiți la ghișeu. Doamna care reclamă drepturile de pensii este planificată pentru marți, ea a venit anticipat, sigur că nu avem bani să îi dăm dar am servit pe toată lumea în special cei cu copii mulți”, a explicat Grigore Mihalca, diriginte Oficiul Poștal Sighetu Marmației.
Mihalca a mai precizat că pe parcursul zilei de azi câțiva pensionarii își vor mai putea ridica pensia.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.