Sărbătoarea Zilei Mondiale a Educaţiei la Liceul "Regele Ferdinand" din Sighet

Sărbătoarea Zilei Mondiale a Educaţiei la Liceul "Regele Ferdinand" din Sighet

Cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei a organizat o festivitate în cadrul căreia i-a felicitat pe educatori, învăţători şi profesori. Îmbrăcaţi în uniforme şi cântând imnul învăţătorului, elevii clasei a X-a, împreună cu conducerea liceului, au colindat din clasă în clasă ca să le ureze cadrelor didactice un sincer „La mulţi ani!”.
Pentru prima dată la Sighet se organizează manifestaţii de celebrare a Zilei Mondiale a Educaţiei, sărbătorită la data de 5 octombrie. La Liceul Regele Ferdinand, elevii împreună cu conducerea şcolii au ales un mod mai deosebit de a-i felicita pe educatori, învăţători şi profesori pentru faptul că sunt cei care le luminează calea şi îi formează ca oameni pe cei mici, dar totodată sunt singurii care preţ de câţiva ani se străduie şi îşi dau toată silinţa să le asigure elevilor bagajul de cunoştinţe cu care vor călători toată viaţa.
S-au pregătit diverse activităţi extracuriculare, activităţi sportive, concursuri între clase precum şi vizite la muzeu, acţiuni care îi îndrumă pe elevi înspre cultură şi educaţie. Activitatea de felicitare a dascălilor a continuat cu o serie de acţiuni la nivel de clase, împreună cu diriginţii, precum şi alte activităţi comune, întreprinse cu scopul de a marca această zi de o însemnătate deosebită pentru instituţiile de învăţământ.
“Astăzi este un eveniment pentru noi şi considerăm că prin aceste activităţi micuţe încercăm să redefinim statutul de dascăl şi-acum îmi vine în minte un citat celebru care spune că “educatorul, dascălul este o lumânare care se consumă luminând pe alţii”. Este de altfel şi crezul meu după atâţia ani de catedră, este un crez pe care încerc să îl pun în fapte în fiecare zi a existenţei mele de profesor. Şi după atâţia ani pot să spun că dacă aş avea 10 vieţi m-aş face tot educator, tot dascăl”, ne-a declarat Diana Pozman, director Liceul Regele Ferdinand.
Elevii s-au pregătit în prealabil pentru această zi, cu poeme, cântece, dar şi cu planşe imense pe care scria La mulţi ani!, adresate celor care au răbdare zi de zi să le transmită ceea ce dânşi au pregătit pe parcursul studiilor, dar şi în experienţa de ani sau chiar zeci de ani de zile. Urările au pornit de la clasa a XII-a, unde  una dintre eleve a compus şi recitat un poem dedicat elevilor clasei a XII-a , care se apropie cu paşi repezi de statutul de dascăli.
Evenimentul de astăzi reprezintă un semn de respect şi recunoştinţă din parte instituţiei Liceul Regele Ferdinand, pentru cei care îşi dedică întreaga viaţă formării de tineri, de aceea s-a marcat această zi printr-o sumedenie de activităţi şi se consideră un nou început pentru această dată importantă, cu atât mai mult cu cât profilul liceului este unul pedagogic.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.