SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII: Ziua prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂȚII: Ziua prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului

 În prima zi din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, poliţiştii au transmis cetăţenilor recomandări pentru prevenirea infracţiunilor de furt, înşelăciune şi tâlhărie. 

În municipiului Baia Mare poliţiştii de proximitate împreună cu specialişti din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi de informare a băimărenilor în zona supermarket-urilor, la Clubul Pensionarilor din Parcul Regina Maria dar şi în unităţile de învăţământ. De asemenea, împreună cu poliţiştii Biroului Transport Feroviar Maramureş au distribuit pliante cetăţenilor aflaţi în staţia CFR şi în trenurile de călători staţionate în gară.
Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuinţă, cetăţenii au fost sfătuiţi să asigure toate uşile şi ferestrele atunci când pleacă de la domiciliu pentru o perioadă mai mare de timp sau, dacă locuiesc la parter sau etajul I, să evite să lase ferestrele larg deschise pe timpul nopţii şi atunci când nu se află acasă. Poliţiştii au subliniat necesitatea asigurării în permanenţă a uşii de acces în locuinţă şi verificării identităţii persoanelor care se prezintă cu diverse oferte sau servicii. 
O componentă a activităţii a constituit-o şi prevenirea înşelăciunilor, sens în care persoanele, în special cele vârstnice, au fost informate despre metoda „Accidentul”. 
Activităţi similare s-au derulat şi în alte localităţi din judeţ, iar azi, când tema zilei este Siguranţa în mediul on-line, poliţiştii sunt prezenţi în unităţile de învăţământ pentru a susţine dezbateri cu elevii.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.