Săpânţa, din nou în vizorul oamnilor legii

Săpânţa, din nou în vizorul oamnilor legii

La sfârşitul săptămânii trecute, Jandarmeria Maramureş a organizat o acţiune în colaborare cu Ocolul Silvic Sighetu Marmaţiei pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională în zona de responsabilitate.

Jandarmii aflaţi în misiune l-au identificat pe Adrian T. de 57 de ani, din Săpânţa, care este susceptibil de săvârşirea infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 108 alin. 1 lit. a, din Legea 46/2008.
 Făptuitorul s-a deplasat în locul numit Colibi, în pădurea proprietatea personală de unde a tăiat de pe picior un arbore de esenţă fag, pe care l-a fasonat şi încărcat pentru a fi transportat. În timpul acţiunii sale, a fost surprins de către jandarmi şi reprezentanţii Ocolului Silvic Sighetu Marmaţiei.
   În data de 31 august a.c., Ocolul Silvic a comunicat valoarea prejudiciului cauzat, în sumă de 671,75 lei, pentru care se constituie parte civilă.
   Dosarul cu actele premergătoare a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, pentru continuarea cercetărilor.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.