SĂNĂTATE LA SALINĂ: Terapie cu sare de Praid la Sighet

SĂNĂTATE LA SALINĂ: Terapie cu sare de Praid la Sighet

 Ești obosit, fără vlagă? Sforăi sau suferi de insomnii? Terapia cu sare te pune pe picioare, îți activează sistemul imunitar, crește rezistența la stres și acționează ca dezinfectant. Sarea de Praid se găsește de acum și într-o salină din Sighetu Marmației. 

Terapia cu sare menține sănătatea căilor respiratorii și întărește sistemul imunitar.
”Cu eforturi susținute, salina a fost amenajată în trei luni. Conține 24 de tone de sare de Praid, plus o sută de kilograme de sare de Himalaya. Oferim un spațiu pentru adulți cu televizor și acces la internet wireless, dar și un spațiu pentru copii, cu loc de joacă, jucării, cărți de colorat și de citit, inclusiv o bicicletă statică pentru cei care vor să facă mișcare”, explică Alina Ioodi Onița, reprezentant salină. 
În funcție de afecțiuni, clienții pot opta pentru  o terapie de 10-12 ședințe, repetate o dată la șase luni, sau dacă afecțiunea este mai gravă atunci trebuie urmată o terapie mai îndelungată cu întrerupere de o lună. Dacă este pentru imunizare, atunci cinci – șase ședințe sunt suficiente. O ședință durează între 45 de minute și o oră. 
”Pentru a avea eficiență, pentru ca aerul să fie ionizat bine trebuie să fie 500 de kilograme pe metrul pătrat. Noi avem între 600 și 800 de kilograme pe metrul pătrat”, arată Alina Onița. 
 Salina s-a deschis la Sighet în urmă cu o lună și nu duce lipsă de clienți.
”Am avut clienți, mulți vin la indicațiile medicului, pentru diferite afecțiuni. Persoane care nu-și reveneau după bronșită, copilași care nu puteau să scape de tuse, adulți cu bronșitele recurente, inclusiv persoane cu alergii și rinite alergice. Sunt persoane care au observat după perioada petrecută aici că au scăpat de o tuse de care nu au reușit să scape cu tratament medicamentos”, menționează reprezentanta salinei. 
Salina e contraindicată pentru pacienții care au suferit infarct miocardic recent și pentru persoanele bolnave de TBC. O ședință costă 11 lei pentru copiii până la 12 ani și pensionari, însoțitorii nu plătesc. Adulții plătesc 13 lei, abonamentul pentru cinci ședințe plus una gratis – 55 de lei sau zece ședințe plus două gratis la 110 lei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.