S-A ÎNTORS IARNA: La Borșa, stratul de zăpadă măsoară o jumătate de metru. Ninsoarea a cauzat probleme cu electricitatea

S-A ÎNTORS IARNA: La Borșa, stratul de zăpadă măsoară o jumătate de metru. Ninsoarea a cauzat probleme cu electricitatea

 Iarna s-a reîntors în Maramureș. În Borșa a nins aseară, astfel că stratul de zăpadă măsoară câțiva zeci de centimetri în zona stațiunii și în Pasul Prislop. Odată cu ninsoarea au apărut și câteva probleme în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică.

Borșenii au avut dimineață o surpriză când s-au trezit. Chiar dacă mai este o săptămână până la sărbătorile pascale, peisajul de afară i-a dus cu gândul mai degrabă la sărbătorile de iarnă. Stratul de zăpadă măsura în centrul orașului aproximativ 10 centimetri. Mai mult decât atât, zăpada le-a adus și necazuri. Din cauza ninsorii s-au trezit fără electicitate.
 „A nins în centrul orașului 10 cm, în stațiune cam 30 cm și în Pasul Prislop zăpada e de 50 cm. Zăpada e foarte moale și din această cauză avem probleme cu alimentarea cu energie electrică pentru că multe dintre cabluri au fost rupte sau vegetația a căzut peste cablurile de curent. Nu a fost nevoie d eintervenția cu utilaje pentru că totuși pământul e dezghețat, dar e problemă cu alimentarea cu energie electrică și rețelele de telefonie mobilă. Cei de la Electrica lucrează și în câteva ore se va rezolva problema. În pârtia din Pasul Prislop se poate schia, acolo încă este zăpadă”, a declarat primarul orașului Borșa, Sorin Timiș.
Astfel, cei care nu s-au săturat de zăpadă și sunt iubitori ai sporturilor de iarnă, au prilejul de a mai petrece câteva zile pe pârtie. Numărul turiștilor ar putea să crească mai ales că se apropie vacanța de sărbători.
 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.