RETRAGEREA REGELUI MIHAI: Am simțit o durere în inimă

RETRAGEREA REGELUI MIHAI: Am simțit o durere în inimă

 Realizatorul de televiziune Lucia Hossu-Longin spune că a simțit o durere în inimă în momentul în care a aflat despre retragerea regelui Mihai din viața publică.

"Am simțit o durere în suflet, o durere în inimă, pentru că ne așteptam ca boala aceasta de care nu se prea vorbea a majestății sale să ajungă spre un final trist. Nu e finalul încă, dar e o boală cu un diagnostic destul de sever, deci ne așteptam", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, realizatoarea tv.
Potrivit acesteia, principesa Margareta a deprins din noblețea și frumusețea morală a regelui Mihai.
"Principesa a stat lângă rege și cred că a deprins ceva din noblețea, din frumusețea morală și din statura regelui. Cred că are niște date personale care o leagă de tradițiile Casei Regale, adică echilibrul, tărie de caracter, economie la cuvânt. Așa că am încredere că principesa va duce mai departe, deocamdată la nivelul la care i s-a dat, această moștenire", a spus Lucia Hossu-Longin.
Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, suveranul afirmând, într-un mesaj făcut public miercuri, că este sigur că fiica sa "Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înțelepciunea și forța" de a-l reprezenta și de a duce la îndeplinire toate acțiunile sale publice.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Biroul de presă al regelui Mihai I, Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui, care a fost supus recent unei operații chirurgicale, iar diagnosticele puse de echipa medicală sunt carcinom epidermoid metastazant și leucemie cronică.
"Majestatea Sa urmează un tratament complex și solicitant, care îl împiedică să apară în public, și va petrece, de aici înainte, o perioadă de refacere", precizează sursa citată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.