REPORTAJUL ZILEI: Hairspray, un musical care a adus America mai aproape de Baia Mare

REPORTAJUL ZILEI: Hairspray, un musical care a adus America mai aproape de Baia Mare

 Fundația Centrul de Tineret pentru UNESCO din România, cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA, a oferit publicului băimărean o interpretare în limba engleză a musicalului american ”Hairspray”, care reflectă imaginea Americii din anii ’60 și reprezintă un manifest împotriva oricărui tip de discriminare și injustiție socială. La spectacol a participat şi un reprezentant al Ambasadei SUA. Spectacolul a stârnit interes în rândul publicului băimărean, sala Teatrului Municipal devenind neîncăpătoare. 

Musicalul ”Hairspray”, care a primit opt premii Tony, a prezentat publicului băimărean o imagine a societății americane din anii 60 din Baltimore, Maryland. Producția oferă o viziune originală asupra unora dintre nedreptățile care au avut loc în unele părți ale Americii ca parte a luptei pentru drepturile civile.  Este povestea unei adolescente care se confruntă cu propriile sale neajunsuri, pe fondul istoriei luptei pentru drepturile civile în America anilor ‘60. 
Povestea lui Tracy Turnblad și a eforturilor sale de a-și valorifica talentul, dincolo de aspectul său fizic, se dezvăluie discret, ca un ecou al luptei comunității de culoare din Baltimore pentru drepturi egale și integrare. Spectacolul a fost pus în scenă de studenții din promoțiile 1, 2 și 3 ale primului program de masterat de Teatru Muzical din România, de la Universitatea “Dunărea de Jos”, din Galați. 
La spectacolul de pe scena Teatrului Municipal Baia Mare a fost prezent şi un reprezentant al Ambasadei SUA, consilierul pentru presă și cultură Ron Hawkins. Oficialul a vorbit printre altele şi despre implicarea tinerilor în teatru. 
 “Show-ul a fost minunat şi mai important a fost faptul că audienţa a reacţionat extraordinar. Un exemplu extraordinar a fost show-ul, musicalul care a avut substanţă, a avut un mesaj deosebit, muzica a fost extraordinară, cred că asta este ceea ce îşi doresc tinerii şi să înveţe lucruri noi”, a spus consilierul pentru presă şi cultură Ron Hawkins.
Prin spectacolul “Hairspray” s-a testat oarecum audienţa din Baia Mare şi interesul ei pentru cultura americană, a mai spus Hawkins. Publicul băimărean a trecut cu brio acest test, motiv pentru care reprezentantul Ambasadei SUA susţine că va reveni în municipiul Baia Mare, pentru a susţine şi alte proiecte. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.