PROMISIUNI: Din următorul an școlar, elevii de clasa a IV-a ar putea avea pentru prima oară manuale de matematică și română

PROMISIUNI: Din următorul an școlar, elevii de clasa a IV-a ar putea avea pentru prima oară manuale de matematică și română

 Actualii elevi ai clasei a III-a ar putea beneficia în anul școlar viitor pentru prima dată de manuale de matematică și limba română, de când au început ciclul primar.  Ei au primit vestea cea bună din partea ministrului Învățământului, Adrian Curaj.

 Elevii care acum se află în clasa a treia sunt primii care au început clasa pregătitoare în România, după o nouă programă școlară. Dacă primul an s-a desfășurat, conform regulamentului, fără manuale, ei nu au beneficiat nici în clasele I, a II-a și a III-a  de manuale de matematică și limba română, deoarece editarea acestora a fost blocată de nenumăratele contestații depuse la licitațiile organizate de minister.
 În aceste condiții, învățătoarele s-au descurcat fiecare cum a putut, utilizând fișe și diferite caiete auxiliare, manualele vechi nefiind o soluție, deoarece acestea nu respectau programa nouă. Ministerul Educației încearcă să remedieze însă situația în ceasul al 12-lea. Viitorii elevi aiclaselor a IV-a vor primi manuale la timp, chiar la inceputul anului școlar 2016-2017, dă asigurări ministrul Educației, Adrian Curaj.
Acesta a declarat că deși termenul pentru producerea manualelor a fost prelungit cu o lună, elevii claselor a IV-a le vor avea pe bănci, pentru prima dată de când sunt elevi, în data de 15 septembrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.